.

L’aMT reprèn la programació d’activitats a la Capsa de Música amb música en viu (presentació a Tarragona del Trio Pixinguinha) i la formació com un vessant social important (Escoles a la Capsa amb l’STO Solc), a més de la continuació del nou projecte d’audició comentada de discos fonamentals, aquest cop amb Metallica.

Escoles a la Capsa

STO SOLC+MÈMP Cercle de percussió

17 de març, matí

Escoles a la Capsa és una de les accions que aporten més singularitat al projecte d’activitats de l’aMt a la Capsa de Música. Sabem per l’experiència que tenim, de la capacitat del projecte per la creació de nous públics i per permetre la interacció directa entre músics i infants i nois/es.

Amb el servei de teràpia ocupacional SOLC portem una feina continuada durant cada temporada per a veure de primera mà i evaluar els recursos i l’aplicació amb ells que té la música. Recordem que és un centre d’atenció diürna que té com a finalitat oferir un marc de suport a persones que, un cop finalitzada la seva etapa escolar, i per les seves particularitats de funcionament cognitiu (dèficit intel·lectual), mostren limitacions per afrontar amb autonomia suficient els requeriments de la vida social i laboral adulta. En aquest sentit, el STO realitza una funció habilitadora mitjançant l’oferiment de situacions de treball que estimulen de manera funcional les seves habilitats, competències motrius, cognitives, afectives i socials per tal d’aconseguir el major grau possible d’autonomia personal en la realització dels hàbits quotidians de la vida diària, en les relacions socials i en la integració amb l’entorn comunitari.

Un Cercle de Percussió, és una activitat inclusiva que esdevé un espai on poder compartir i comunicar-se amb un mateix i els altres participants a través de la música. L’activitat està dinamitzada per un facilitador que afavoreix la interacció del grup el qual acredita un amplia formació musical i docent i també una àmplia i diversa carrera en el món de la interpretació, i sobretot de la dinamització de cercles de percussió.

Capsa i Bossanova

Trio Pixinguinha

20 de març, 19 h / 5 € anticipada* i 7 € a taquilla

*Places limitades amb inscripció prèvia a: https://capsademusica.com/wp/entrades200322/

*venda d’anticipades en actiu fins a les 23:00 h del dijous dia 17

Alfredo da Rocha Viana Filho, conegut com a Pixinguinha, fou un instrumentista virtuós amb la flauta, el saxòfon, compositor, arranjador, líder de bandes, director d’orquestres i mestre brasiler. És considerat un dels majors compositors de música popular i un dels fundadors de la samba.

La seva obra va ser fonamental perquè el xoro (música instrumental popular de Brasil) es desenvolupés com a gènere musical independent. Va esdevenir un referent per a molts compositors posteriors. Va integrar els xoros del segle XIX amb harmonies jazzístiques contemporànies, ritmes afrobrasilers i tradicions europees. Amb les seves composicions va obrir el xoro a una nova audiència i contribuir a popularitzar el gènere. Molts músics, dels més reconeguts de l’escena brasilera, se’n consideren deixebles.

Aquest trio, integrat per guitarra, saxo soprano i percussió, ens ofereix una selecció de les seves composicions més representatives i les alterna amb coneguts temes de bossanova.

Música sense estridències, ideal per a crear un ambient íntim i distès, des de la perspectiva d’un trio instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions.

Andrés Bastiani, guitarra

Xavier Pié, saxo soprano

Paco Montañés, percussió

Capsa i Músic Club

‘Black Album’ de Metallica

25 de març, 20 h / Gratuït amb consumició mínima*

*Places limitades amb inscripció prèvia a: https://capsademusica.com/wp/entrades250322/

Metallica (també conegut com The Black Album per la seva portada), és el cinquè àlbum d’estudi de la banda de Thrash metal Metallica. Va ser el primer àlbum de Metallica produït per Bob Rock. Va rebre elogis de la crítica i es va convertir en l’àlbum més venut de la banda. En aquest àlbum es van adoptar diverses innovacions en les tècniques de l’enregistrament dels instruments, especialment en la bateria, per a aportar al so de les cançons una ambientació pròxima al directe, amb la perfecció que aporta l’estudi. Posteriorment, aquest disc suposaria la referència sonora de moltes de les expectatives de noves bandes a l’hora d’intentar explicar el so que desitjaven per als seus enregistraments.

Escoltarem el disc i debatrem la influència que va tenir en la música Metal, Heavy i Rock dels anys noranta i posteriors. Vine i participa d’una experiència formativa per als més melòmans!

+ info:

www.musicstgn.com
www.capsademusica.com

* ATENCIÓ! Menors de divuit (18 anys), obligatori acompanyat de pare mare o tutor legal durant tot l’esdeveniment a la Capsa de Música.

#CULTURASEGURA #REGALAEMOCIONS #COMPARTEIXCULTURA

OBLIGATORI l’ÚS DE MÀSCARA MENTRE NO ES CONSUMEIX

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */