.

.

TOTS 21

L’apartat dels Mercats de Reus a la plataforma Ulabox deixarà de prestar servei el dijous 30 de juny. L’acord al que ha arribat Ulabox amb el grup internacional Rohlik farà que es llanci una nova marca a Espanya, sezamo.es, que oferirà servei primeramen t a Madrid, i posteriorment a Barcelona. La resta d’àrees geogràfiques en les que fins ara operava Ulabox, deixaran doncs de tenir el seu servei.

Aquesta experiència ha durat més de dos anys: la prova pilot es va posar en marxa el març de 2020 i pocs mesos després ja es consolidava la iniciativa, la primera d’aquestes característiques fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb la combinació de producte fresc i compra de supermercat. Des dels Mercats de Reus i la Regidoria d’Empresa i Ocupació es valora molt positivament la prova perquè ha permès perdre la por tant a vendre online producte fresc per part de les parades, com a comprar-ne per part dels clients. A més, el projecte va tenir una funció de servei important en els moments més durs de la pandèmia i dels posteriors confinaments perimetrals i va aconseguir sumar esforços entre les parades del Mercat Central i del Mercat del Carrilet. També ha demostrat que la venda online pot ser tant diversa com la presencial : amb dos mercats, una quinzena de parades i una cistella de la compra compartida entre un mínim de tres parades i un tiquet mitjà que s’ha situat entre 80 i 100 euros.

Des d’Ulabox també es valora molt positivament l’experiència de tots aquests anys de treball conjunt amb els Mercats de Reus. També es vol transmetre un fort agraïment a totes les parades que hi han participat, als organismes que han recolzat la iniciativa i, molt especialment, a tots els clients que han confiat en Ulabox per portar-los els millors frescos locals a casa seva de la mà dels Mercats de Reus.

A partir d’aquí, no es descarta tornar a activar el servei de venda online amb una plataforma pròpia o a través d’un altre operador si hi ha un nombre suficient de paradistes que vulguin liderar-lo. Actualment, el número de parades actives era de 12, dues del Mercat del Carrilet i deu del Mercat Central.

Redacció