.

La Platja dels Prats de Vila-seca és un espai protegit i ara està afectat per les boles de polietilè trobades a la platja de La Pineda

La Platja dels Prats de Vila-seca és un espai protegit i ara està afectat per les boles de polietilè trobades a la platja de La Pineda

El passat 28 de gener, el grup municipal de Vila-seca en Comú es va posar en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània per informar sobre l’aparició de milions de boles de polietilè a la platja de La Pineda, a Vila-seca. La fundació ho va comprovar i va denunciar-ho al Servei de Protecció de la Natura (Seprona), als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, al Departament de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona i a l’Ajuntament de Vila-seca. Durant tot aquest temps la situació no s’ha solucionat i la cosa ha anat a pitjor, ja que les esferes de plàstic han arribat a l’espai natural protegit de la Platja dels Prats de Vila-seca.

Aquest espai, conegut col·loquialment com el ‘pantalà’, és considerat com un Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i actualment forma part de la Xarxa Natura 2000 amb el codi ES5140004, conjuntament amb la Sèquia Major de Vila-seca. En aquest espai hi ha presència d’espècies de flora i fauna dels annexos II i IV de la Directiva Hàbitats, per la qual cosa és una zona important per a la conservació de la fauna del territori.

Mare Terra Fundació Mediterrània s’ha posat en contacte amb el Seprona, amb el Port de Tarragona i amb diversos representants del sector petroquímic per fer-los saber quina és la situació a dia d’avui. La fundació està molt preocupada perquè el problema és molt més greu que fa unes setmanes: les boles de polietilè ja ocupen un espai natural protegit, i com que ningú les ha recollit cada dia tenen més sorra damunt, per la qual cosa serà molt més difícil retirar-les de la platja.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que “estem molt amoïnats perquè els dies passen i aquí no s’està fent res per solucionar el problema. No entenem aquesta inacció, perquè aquestes boles poden ser molt perjudicials per al medi ambient però ningú les retira”. Juárez té molt clar que “el full de ruta és senzill: recollir les boles del litoral, fer una investigació per esbrinar qui ha estat el responsable de l’abocament, informar sobre les possibles afectacions que el succés hagi tingut al medi ambient i a la salut de les persones, i que els culpables paguin pel que hagin fet. No podem perdre més temps, i és per això que des de Mediterrània encoratgem els responsables perquè posin en marxa la maquinària al més aviat possible”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */