.

Bañuz no pot fer res per aturar el penal picat per Marcos. Foto: Joan Marc Salvat

Triomf de categoria del  Nàstic davant el Villarreal B (3-2) que situa els grana com a líders de la Segona B al final de la primera volta. El conjunt que prepara Vicente Moreno ha fet bona la tercera victòria consecutiva que, combinada amb els empats de l’Espanyol B i l’Hércules, permet als grana estrenar el 2015 ostentant el lideratge per afrontar amb plenes garanties i motivació la segona volta.

El Nàstic s’ha avançat en el minut 11 de partit gràcies a la diana de penal que ha firmat Marcos. L’àrbitre ha decidit xiular la pena màxima arran d’una falta sobre Rocha, dins l’àrea petita, en la disputa pel servei d’una falta prèvia. En els minuts anteriors, els grana ja mostraven clars símptomes de domini. Amb tot, l’única arribada clara a porteria havia estat en el minut 5, quan també Marcos, havia rematat al pal una jugada invalidada per fora de joc.

Després de provar-ho en diverses ocasions –Marcos ha enviat un xut al travesser–, el segon gol grana ha estat de traca: Gerard s’ha desempallegat del defensa amb una passada exterior a l’espai, per centrar des de la línia de fons. Rayco ha aprofitat la genialitat de Gerard per marcar de cap el segon pels tarragonins.

Amb el partit completament obert, el Villarreal no ha sucumbit després del gol de Rayco. Tant és així que, només tres minuts més tard i enmig del desconcert de la línia defensiva del Nàstic, els groguets han retallat diferències en el marcador amb un xut proper de Fran Sol (2-1). Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

En la segona meitat, Vicente Moreno ha volgut donar dinamisme a l’atac conscient que l’equip no podia abaixar els braços. Per aquest motiu ha donat entrada a Lago Jr en el lloc de Ferran Giner. Ja en la seva primera incursió, l’ivorià ha provat la banda esquerra i ha posat en perill la defensa grogueta. En l’acció posterior, Marcos ha tingut el tercer a les seves botes però la seva rematada ha sortit massa elevada.

La persistència ha tingut el seu premi pels homes de Moreno. Després de diverses ocasions collant la porteria de Bañuz, al minut 63, Rayco s’ha centrat pel mig de l’àrea i ha superat el porter visitant amb diligència per fer el 3 a 1. Uns tres gols que, val a dir, és el primer cop que es produeixen aquesta temporada al Nou Estadi. El tècnic grana ha respost al gol donant entrada a Xisco Muñoz, que ha debutat amb la samarreta del Nàstic, en el lloc de Luismi.

Seguint la tònica d’un partit en què tots dos equips han oblidat el mig camp, el Nàstic no ha sabut baixar les revolucions quan més li interessava. Això ha permès al Villarreal B sortir a la contra amb excessiva facilitat. Precisament, d’una jugada aïllada, els de Paco López han escurçat diferències amb un espectacular xut llunyà de Marc Mateu, impossible d’aturar per a Reina (3-2).

Els últims minuts han estat d’infart. El Nàstic ha enviat una pilota al pal quan Cristóbal afrontava l’u contra u amb el porter i, acte seguit i en el temps afegit, el Villarreal ha disposat d’una immillorable falta per empatar el partit però la pilota ha marxat fregant el travesser de la porteria de Bañuz.

Fitxa tècnica
:

Gimnàstic de Tarragona: Reina, Gerard, Mossa, Xisco Campos, Pablo Marí, Manolo, Luismi (Xisco Muñoz, 68′), Rocha, Marcos, Rayco (Cristóbal, 84′) i Giner (Lago Jr. 53’).

Villarreal B: Bañuz, Blázquez, Carlos Julio, Javi Ramírez, Tano, Anton (Esteve, 83′), Nahuel, Sergio, Fran Sol, Marc Mateu i Jason.

Gols: 1-0 (11’) Marcos (p). 2-0 (32’) Rayco. 2-1 (35’) Fran Sol. 3-1 (63′) Rayco. 3-2 (76′) Marc Mateu.

Àrbitre: Juan Antonio Campos (col·legi murcià). Ha amonestat els visitants Carlos Julio i Fran, i als locals Gerard, Xisco Campos i Marí.

Incidències: 3.461 espectadors han anat al Nou Estadi.

Crònica i fotos: Joan Marc Salvat