.

.

TOTS 21

Antonio Barrero, amb Cris Gambín i Toni Pinel. Foto: Cedida

Antonio Barrero, ànima i fundador del Festival Internacional de Cinema en Català -FIC-CAT-, fa un pas al costat i deixa la direcció del festival de cinema de Roda de Berà després de 13 edicions. Aixi ho va anunciar durant el lliurament dels premis Tarragonès, acte celebrat el passat cap de setmana a Altafulla, on el FIC-CAT va ser-ne guardonat amb el premi a la Difusió.

Barrero ha cuidat l’anunci del relleu perquè no volia ser el protaginista del mateix -inevitable protagonista- i donar espai als que agafen la direcció. Barrero vol deixar mans lliures i no interferir en la nova direcció, segons ha sabut Tots21

Durant el seu parlament, Antonio Barrero va dir públicament que aquesta edició -la tretzena- ha estat la seva última com a responsable del FIC-CAT, i que a partir d’ara Cris Gambín i Toni Pinel -sotsdirectors del Festival- n’assumirien la direcció, assegurant que la continuïtat i l’essència del FIC-CAT estava garantida i en bones mans.

Barrero, docent de professió i gran aficionat al cinema -en doble vessant: com a espectador i com a director de curtmetratges- ha estat el creador del Festival, ideant un certamen cinematogràfic partint de zero, amb trets característics que no contemplava cap altre festival dels més de 120 que es realitzen actualment arreu de Catalunya i fent-lo créixer -a base de molt d’esforç-. Un Festival que sempre ha tingut present, especialment, l’element pedagògic, incentivant els mestres a la creació de treballs audiovisuals a les seves aules i dotant-los de recursos per a poder-los crear. Sens dubte, el llenguatge audiovisual, segons Barrero, no hauria de ser una excepció, sinó un contingut obligatori del currículum per tots els beneficis que aporta a l’alumnat.

Amb la recollida d’aquest guardó, tot i que no és l’únic reconeixement que ha rebut el Festival al llarg de la seva trajectòria, Barrero cedeix la responsabilitat de la direcció del FIC-CAT per ‘deixar pas a persones més joves, amb noves idees i amb altres opcions de gestió’.

Redacció