TOTS 21

Chacón, durat una de les reunions celebrada a Tarragona

Ahir dijous, la secretària general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Àngels Chacón, va visitar la ciutat de Tarragona acompanyada del president del partit, David Bonvehí, i la direcció executiva local presidida per Ramon Vilaltella.

La visita es va iniciar al centre de la ciutat amb una reunió amb PIMEC, per tal de conèixer les inquietuds de la micro, petita i mitjana empresa. La delegació del PDeCAT va ser rebuda per Àngels Brulla, Gemma Gasulla, Florenci Nieto i Raül Font-Quer i es van tractar temes com innovació, recerca, infraestructures, fiscalitat, els Fons Europeus o el món rural.

Àngels Chacón va posar en valor la política útil del PDeCAT: “hem presentat una bateria de propostes per tal d’afavorir l’activitat econòmica. Al Congrés hem impulsat la llei contra la morositat, la llei de mecenatge per fomentar el sector cultural i hem aconseguit congelar l’impost de matriculació que tant afectava al sector de l’automòbil. Als Pressupostos Generals de l’Estat vam aconseguir 232M€ per Rodalies i 1M€ per als Centres de Recerca de Catalunya”.

Chacón va recordar que “el PDeCAT defensem una fiscalitat justa i creadora d’oportunitats per fomentar la iniciativa privada i no castigar l’estalvi i això
passa per rebaixar l’Impost de Societats a les PIMES del 25% al 20%, suprimir l’Impost de Patrimoni i bonificar al 100% l’Impost de Successions i Donacions, així com una nova fiscalitat per impulsar el món rural que gravi per serveis i no per producció”.

Al seu torn, Ramon Vilaltella va exposar que “el PDeCAT Tarragona denunciem la falta de competitivitat econòmica i l’asfíxia fiscal de la ciutat i per això reclamem reduir la pressió fiscal, especialment de l’IBI, i potenciar l’activitat comercial amb mesures d’estímul com els bons comercials”.

Posteriorment, la representació del PDeCAT va visitar els Barris de Ponent i es va reunir, a Torreforta, amb la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), per analitzar les preocupacions de la ciutadania en quant a seguretat, serveis públics i indústria química. Els demòcrates van ser rebuts per Alfonso López, Justo Velilla i Miguel Ángel Cruz, d’associacions de veïns dels diferents barris de la ciutat.

En relació a la seguretat, Àngels Chacón va afirmar que “el PDeCAT hem impulsat al Congrés una llei per elevar les penes per la reincidència en furs”. Ramon Vilaltella va indicar que “el PDeCAT Tarragona proposem instal·lar càmeres de videovigilància en punts estratègics de la ciutat, patrulles constants tant a peu com a vehicle de la Guàrdia Urbana i augmentar el nombre d’efectius del cos”.

Pel que fa a la protecció davant riscos químics, Àngels Chacón, va defensar usar les noves tecnologies ja que “cal un sistema que alerti a la ciutadania en temps real a través de missatges de mòbil i que les dades sobre seguretat i prevenció de les empreses estiguin a un núvol i tinguin traçabilitat per a poder-hi accedir en cas de sinistre”.

Finalment, Chacón va reflexionar sobre “la pèrdua de capitalitat de Tarragona, que fa anys que va sense rumb” i va reclamar que “Tarragona necessita un projecte polític que tingui un pla global per a la ciutat i visió estratègica a anys vista”.

Vilaltella va explicar que “el PDeCAT portem mesos reunint-nos amb entitats, recollint preocupacions i estem preparant propostes per fer un projecte de ciutat potent, seriós, solvent i basat en el bon govern”.

La visita de Chacón i Bonvehí va acabar als Barris Marítims, amb una passejada pel Serrallo i una reunió de treball amb la direcció executiva local per a valorar l’actualitat política nacional i municipal.