.

.

TOTS 21

Àngel Òdena. Foto: Jordi Gómez

El baríton tarragoní Àngel Òdena, reconegut internacionalment, torna a actuar al Camp de Tarragona, i ho farà en el marc de la primera edició del Castelll Music Fest, una aposta valenta que vol posar a la primera divisió de les activitats culturals i musicals la població de Castelvell del Camp, molt sovint oculta sota el potent focus de la seva veïna Reus.

Òdena actuarà en la primera Nit d’Òpera i Sarsuela, que tindrà lloc el 15 d’agost a les 21 hores a l’ermita de Santa Anna. No ho farà sol, actuarà també la reconeguda soprano Ximena Agurto, guanyadora del tercer premi del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñes, i amb el piano d’Alan Branch. Ximena Agurto és vencedora també del premi especial al millor intèrpret de sarsuela, atorgat pel Teatro Nacional de la Zarzuela, i premi extraordinari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Ximena Agurto. Foto: Cedida

El Castellvell MusicFest vol ser ‘un esdeveniment que esperem veure ben arrelat en la iniciativa cultural del nostre poble, créixer i fer-se gran en edicions d’anys propers’, ha destacat a Tarragona21 el regidor de Cultura, Jordi Jové. Una proposta ‘en la que volem oferir la gran qualitat d’artistes professionals de renom, amb els que pugueu gaudir de la música. Seran cinc actuacions que oferirem de l’1 al 22 d’agost, a Castellvell del Camp’.

Jové ha destacat que a l’Ajuntament ‘sempre ens hem proposat que Castellvell sigui un referent cultural al Camp de Tarragona’, consolidant el festival de música. ‘Hem buscat també que en la mesura que puguéssim, fos gratuït, de manera que grans artistes hi puguin actuar i a la vegada, premiar d’aquesta manera el comportament que ha tingut la ciutadania de Castellvell durant la pandèmia, quan ha respectat les mesures sanitàries imposades per les autoritats’. L’Ajuntament garantirà les mesures de seguretat en el festival, amb control de temperatura, subministrament de gel hidroalcohòlic i distanciament social.

Cartell del programa del festival

El Festival arrencarà l’1 d’agost amb un concert de presentació, amb Sarah Hill -violí/viola-, Daniel Sanxís -viola- i Júlia Fortuny al piano. Serà al Pati del Consultori. El 8 d’agost se celebrarà el segon concert, a la Pista del Centre de Dia Puig de l’Àliga. Serà ‘Notes amb colors d’estiu’, amb el Trio Pléyades, format per Nèlia Sanxis -flauta-, Carles Pertegaz -clarinet- i Liana Baronaite, al piano. El menú passa a l’endemà, diumenge 9 d’agost, on al mateix lloc actuarà el Grup Aba Taano, un quintet de gospel. El dia 15 arribarà la Nit d’Òpera i Sarsuela i el dia 22, clourà el festival amb l’actuació de Cinc Quarteres, amb Esteban Donadio, Esther Cabré i Joan Pujol, també a l’ermita de Santa Anna.

Òdena fa dos anys que no actua a les nostres comarques. Ho va fer el juny de 2018, i en el marc dels actes culturals que Constantí celebrava en els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018  -d’on n’era subseu olímpica-. El mateix any, el mes de febrer, havia actuat a Vila-seca. Òdena ha estat diversos cops al Teatre Tarragona, i molt especialment en la seva inauguració, i ha promogut un festival a Cambrils.

Com assistir-hi

L’entrada a les actuacions és gratuïta. Les persones assistents podran fer efectiu un donatiu en acabar el concert, o de manera anticipada a través de la web www.arsaureasonora.org.

Degut a les restriccions d’aforament amb motiu de la crisi sanitària actual, es prega que les persones que vulguin assistir als concerts es registrin d’aquesta manera:

Per correu electrònic: a info@arsaureasonora.org amb les següents dades: nom i cognoms, municipi de procedència i e-mail o telèfon de contacte. Per telèfon: al 630 742 613. De 10:00 a 20:00 hores. (trucada,missatge o Whatsapp).

L’organització recorda que cal evitar aglomeracions als accessos dels espais dels concerts i caldrà aplicar solució desinfectant per a les mans abans de l’accés a l’espai del concert. També caldrà fer ús de les mascaretes en els termes de la normativa legal vigent, estar atents a mantenir la distància interpersonal mínimia de seguretat (1,5 m), especialment en l’accés i la sortida dels espais.Finalment, caldrà seguir les indicacions del personal de Protecció Civil, que en tot moment atendrà les necessitats dels assistents, en matèria de prevenció.

Mayo Lorda