TOTS 21

Una jove balla a la pista de la recordada discoteca Papillon de Castellvell. Foto: Francesca Domingo

La discoteca Papillon de Castellvell del Camp va néixer als anys 70, com altres discoteques de Salou, i va estar a l’altura de les més famoses del territori. Va ser un projecte valent tenint en compte que, aleshores, l’oci sobretot es concentrava a la costa.

El seu propietari era l’Albert Tost, que la va construir on abans hi havia una granja. La Papillon s’omplia en cada sessió. La discoteca obria els divendres, dissabtes i diumenges, i la joventut de Reus hi anava amb cotxe propi, un autobús especial, caminant i fins i tot, en “’auto-stop», que en aquells temps estava de moda fer-ne.

En el seu interior es van formar moltes parelles entre joves de Castellvell i Reus. A l’entrada, a la dreta, hi havia la barra de bar i després, baixant unes escales, et trobaves la pista de ball amb tots els efectes lluminosos, i lògicament el discjòquei. La pista de ball va ser promocionada com “la millor d’Europa”, perquè pujava i baixava enmig del ritme de la música. La Papillon de Castellvell res tenia a veure amb l’homònima de Salou.

Aleshores, Castellvell del Camp estava també de moda ja que molta gent de Reus es comprava una parcel·la i s’hi construïa la casa de cap de setmana. Aquella època coincideix també amb la construcció de la urbanització El Pinar.

Marià Arbonès / Reusdigital / GDDCT