.

.

TOTS 21

La coincidencia amb les festes de Setmana Santa ha fet ampliar el termini. Foto: Ajuntament de la Garriga

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar fins al 26 d’abril a les dues del migdia el termini de vot per correu per a les eleccions estatals del 28 d’abril i per a les autonòmiques al País Valencià, que se celebren el mateix dia.

La JEC estableix que per complir aquest extrem, la Societat Estatal de Correus i Telègrafs “haurà d’extremar la diligència” per assegurar que els sobres amb el vot es poden entregar el dia de la votació en les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts.

L’ampliació es produceix pel fet que el període obert per facilitar el vot ha concidit amb les dates festives de Setmana Santa.

A la província de Tarragona, 11.800 electors han vist acceptada la seva sol.licitud de vot per correu. D’altra banda, el termini de recepció del vot per correu dels electors residents a Espanya temporalment a l’estranger i el de ciutadania resident-absent que viu a l’estranger serà compatibilitzat com a vàlid si arriba als col.legis electorals fins al mateix dia de la votació abans de les 20 hores.

En el cas dels electors residents temporalment a l’estranger, el número de sol.licituds admeses a Tarragona ha estat de 170, i les admeses de residents-absents que viuen a l’estranger ha estat de 2.388, informa el Govern central.