.

.

TOTS 21

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, avui en l'acord pels Jocs dels 2017. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, avui en l'acord pels Jocs dels 2017. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han signat aquest dijous al matí el conveni que certifica el compromís del govern català amb els jocs tarragonins amb una inversió de 12 milions d’euros per fer el Palau d’Esports i el Pavelló Sant Jordi per als Jocs Mediterranis del 2017.

L’acord s’ha escenificat al Saló de Plens del consistori tarragoní en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i en el que han estat presents multitud de personalitats, agents i alcaldes del territori.

Amb aquesta inversió es podrà construir el nou Palau d’Esports a l’Anella Verda de Campclar amb capacitat per a 5 mil espectadors i el Pavelló Sant Jordi de l’Avinguda Andorra.

D’altra banda encara en negocia amb l’Estat la inversió que hi farà el govern espanyol, així com es segueix treballant per la Vila Mediterrània on aniran allotjats els més de 3 mil atletes, entre Vila-seca i Salou, ha explicat a la premsa Ramon Cuadrat, director general de Tarragona 2017.

L'acte ha estat presidit per Artur Mas i Josep Fèlix Ballesteros al Saló de Plens de l'Ajuntament. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21
L’acte ha estat presidit per Artur Mas i Josep Fèlix Ballesteros al Saló de Plens de l’Ajuntament. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Mas ha reconegut que “sabem anar junts” i “en els grans moments cal anar junts” ha remarcat. El president ha parlat d”‘oportunitat” per al territori pel que fa a “recuperació i reactivació econòmica”, ja que aportarà “més i millor feina”. Ha indicat que aquests jocs junt al Clúster de la Química i la “gran inversió turística internacional del territori” (BCN World sen se mencionar-ho) i la capacitat d’industria agroalimentària, són “grans pulmons de recuperació de l’economia amb expectatives i realitats de feina”.

També ha afirmat que els Jocs del 2017 “reforcen la capitalitat mediterrània de Catalunya”. A la vegada també s’ha referit a la importància del “Corredor Ferroviari Mediterrani” pel que fa a infraestructures.

Per la seva banda, Ballesteros s’ha mostrat agraït amb el suport “des de l’inici” per part de la Generalitat en uns jocs que seran un “punt d’inflexió” recordant que la nostra ciutat és la més petita fins ara que els ha organitzat, “un somni fet realitat” i que certifiquen a Tarragona com “una de les capitals més importants del Mediterrani” ha dit. El batlle ha parlat també de l’acord de millora del currículum dels voluntaris, ja es compta amb més de 2.200, i la voluntat per disposar d’un “llegat sostenible” amb infraestructures que després es puguin aprofitar i siguin “una oportunitat i no una llosa” ha manifestat.

Intervenció d'Artur Mas. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Intervenció d'Artur Mas. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Multitud de Personalitats

A l’acte solemne hi han assistit diversos rostres. S’hi han pogut veure regidors com Carles Castillo, Joan Sanhaujes, Victoria Pelegrín, Carme Crespo, Javier Villamayor o Pau Pérez, entre altres.

També hi han assistit altres com el president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el subdelegat del govern català, Joaquín Nin i de l’espanyol, Jordi Sierra; el conseller de territori i sostenibilitat, Santi Vila; el president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona i diputat al Parlament, Xavier Sabaté o la convergent Victòria Forns.

A l’acte també han estat convidats i presents alcaldes del territori com Carles Pellicer (Reus), Pere Granados (Salou) o Daniel Massagué (Torredembarra), entre els més destacats. No s’ha vist al de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet.

Han estat alguns alcaldes del territori com Carles Pellicer de Reus, Pere Granados de Salou o Daniel Massagué de Torredembarra. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Han estat alguns alcaldes del territori com Carles Pellicer de Reus, Pere Granados de Salou o Daniel Massagué de Torredembarra. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Per part de Tarragona 2017 representants com el director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat; el tinent d’alcalde i Comissionat per als Jocs, Javier Villamayor; el president del Comité Olímpico Español i primer vicepresident del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Alejandro Blanco; i el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, a banda de diversos voluntaris.

Blanco ha destacat la “competició” amb esportistes de fins a 24 països diversos i dels 3 continents donant lloc a “diverses llengües, orígens i cultures diferents”, s’ha mostrat convençut de l’èxit dels jocs per la “suma de voluntats” que els distingeixen i la “capacitat organitzativa”.

Per la seva part, Addadi ha mostrat la “gran satisfacció” per aquesta “fira important” i en el que “la experiència servirà d’exemple per futures edicions”.

Foto de grup a les escales del consistori. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Foto de grup a les escales del consistori. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Abans d’acabar l’acte, Ballesteros ha fet entrega al president Mas de la insígnia de plata “legat de bona voluntat dels Jocs Mediterranis 2017” inspirada en una moneda d’inicis del S. II a. C. i d’un quadre commemoratiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

L’arribada i visita d’Artur Mas a l’Ajuntament ha anat acompanyada de la concentració a portes del consistori d’un grup de persones protestant contra les retallades envers l’atenció a les dones afectades per violència masclista.

(Galeria amb totes les imatges de l’acte en aquest enllaç)

-Adrià Recasens-