TARRAGONA 21
Alcalde d' Altafulla, Fèlix Alonso. Foto: Cedida

Alcalde d’ Altafulla, Fèlix Alonso. Foto: Cedida

L’Esquerra Plural, a iniciativa d’Alternativa Altafulla-Entesa (AA-E), ha presentat esmenes al Pressupost General de l’Estat (PGE) de 2016. La voluntat del partit és que es destinin partides a 6 projectes referents a Altafulla, que suposarien una inversió global de 15,5 MEUR.

Les esmenes fan referència als 9,5 milions per accelerar la duplicació de la N-340 entre Altafulla, La Móra i la Pobla de Montornès. Això permetrà realitzar la connexió de l’A-7 i l’AP-7 a Torredembarra, millorant la mobilitat i eliminant un dels punts negres de la xarxa viària espanyola en índexs de sinistralitat.

També fan referència a milions per la finalització de l’enllaç ja existent de l’A-7 amb el nucli de la població d’Altafulla i a 1 milió d’euros per la regeneració de la platja d’Altafulla amb l’objectiu de permetre una millora de l’atractiu turístic, així com per obtenir el mínim necessari de zona emergida per a la celebració d’una prova del calendari internacional de Triatló del 2016 i per a la celebració de la prova de triatló dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Un altre milió d’euros per donar continuïtat al camí de ronda ja existent i enllaçar-lo amb la platja d’Altafulla i el Castell de Tamarit.

Uns 650.000 euros per arranjar el pas subterrani d’Adif amb l’objectiu de permetre el pas de vehicles d’emergències fins a 3 metres, millorar la connectivitat per raons de seguretat i millorar la mobilitat de la població.

Per últim, 350.000 euros per a la reducció de l’impacte acústic sobre els habitatges propers a les vies del tren i per a la disminució dels efectes acústics sobre instal·lacions turístiques. Tot plegat, motivat per l’increment de trànsit de combois de mercaderies amb la prevista implantació del tercer fil ferroviari.