.

.

TOTS 21

Una autobús de l’EMT, circulant per la plaça Imperial Tàrraco. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament d’Altafulla també demanarà al de Tarragona que la mesura d’implantar la gratuïtat als autobusos municipals per als empadronats a Tarragona sigui igualment efetiva al municipi, com s’està negociant amb La Canonja.

Així ho ha anunciat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, en declaracions a Tarragona21. Aquest digital va anunciar aquest dimecres que l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, ha demanat al seu homòleg de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el mateix tracte per als canongins i canongines: autobús públic municipal gratuït en un període de quatre anys a raó d’un 25 per cent de descompte anual. L’alcalde de Tarragona està d’acord amb la petició i en pocs dies podria ser efectiva. Està previst que ambdós consistoris, el de Tarragona i La Canonja, es reuneixin el proper 30 de gener per apamar el cas i fixar costos econòmics.

Fèlix Alonso ha afirmat a Tarragona21 que la petició ja li va formular mesos enrere a Ballesteros, «quan va anunciar la mesura de la gratuïtat del transport públic urbà». Ara ho farà formalment la setmana que ve com a Ajuntament. A Altafulla, l’EMT té parada molt a prop del nuclic urbà, a la benzinera de l’N-340, «i preveu obrir una nova parada a l’estació de tren, a prop de la nova Biblioteca Municipal d’Altafulla, en zona encara més urbana», però encara en terme municipal de Tarragona, ha destacat.

Alonso confia en l’acord amb Tarragona perquè «aquesta és la voluntat del seu alcalde» i és una petició lògica. Caldrà veure com queden les compensacions perquè Alonso considera que amb Tarragona «hi ha un paquet de temes a parlar, que comencen per serveis a la zona de La Móra» que podria prestar Altafulla, com el de la llar d’infants.

El cas de La Canonja és molt diferent: el municipi es va independitzar de Tarragona en 2010 i en els acords de separació figurava que l’EMT seguiria prestant el servei de bus a La Canonja a canvi d’una compensació econòmica, que en 2017 va ser de 378.000 euros. Ballesteros està d’acord també que el canongins i canongines tinguin els mateixos drets que els tarragonis en matèria de tarifes de bus,  egons va anunciar Roc Muñoz a Tarragona21 i va confirmar el tinent d’alcalde d’Hienda de Tarragona, Pau Pérez.

En una lectura política del cas, la proposta estrella de Ballesteros de la gratuïtat del bus municipal pot acabar beneficiant també de retruc els ciutadans dels dos municipis veïns justament en un any d’eleccions municipals.

Jaume Garcia