TARRAGONA 21

Fins ara conviuen totes dues senyalitzacions.

Fins ara conviuen totes dues senyalitzacions.

L’Ajuntament d’Altafulla ha demanat formalment al Consell Comarcal del Tarragonès la substitució dels itineraris senyalitzats al Baix Gaià per la xarxa de camins desenvolupada als municipis de Tarragona i Altafulla, i parcialment al Catllar i a la Riera de Gaià, perquè considera que són el mateix, i que el model de xarxa de camins ha resultat un èxit, tant pel que fa als usos turístics com a ciutadans.

Aquesta petició neix arran d’un estudi que ha realitzat recentment l’ens comarcal on fa una diagnosi exhaustiva de l’estat de la senyalització dels itineraris marcats al Baix Gaià, però en cap moment, analitza la idoneïtat d’aquests itineraris des d’un punt de vista turístic i social en vista a l’experiència d’aquests anys. No se sap quins han estat ben formulats o, pel contrari, quins no han tingut èxit.

Des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, consideren que “tornar a invertir recursos públics en senyalització sense contrastar la seva utilitat resulta, com a mínim, imprudent i poc justificable”. En aquesta línia, creuen que “el model de xarxa de camins permet la senyalització d’itineraris específics i a un cost molt inferior al model proposat a l’estudi”. Per exemple, la simple col·locació de xapes identificatives en els pals senyalitzadors de camins permeten el marcatge d’itineraris sense haver de reproduir-los en costoses banderoles.

L’Ajuntament demana també l’adopció de les marques grogues com a senyalització horitzontal o de seguretat.