.

Les persones interessades poden apuntar-se a través del telèfon 977650008, o mitjançant correu electrònic

Les persones interessades poden apuntar-se a través del telèfon 977650008, o mitjançant correu electrònic

Les regidories d’Acció Social i Gent Gran de l’Ajuntament d’Altafulla han obert el període d’inscripcions als tallers i les activitats destinades a la gent gran, la majoria dels quals donaran el tret de sortida a finals de setembre i primers d’octubre. El programa contempla un total d’onze serveis i activitats.

Pel que fa als cursos de formació, s’han endegat dues activitats: taller de memòria i creació artística i el curs d’informàtica. El primer, taller de memòria i creació artística, té per objectiu mantenir les capacitats cognitives de les persones grans amb diferents activitats per potenciar la memòria, el llenguatge, el càlcul, etc. I activitats per treballar la creativitat, la imaginació i la identitat, tenint en compte el respecte envers les capacitats i límits de cadascú i també les seves emocions. Tindrà lloc tots els divendres de 16 a 18 hores a l’Era de l’Esteve.

I el segon, el curs d’informàtica, és un taller per aprendre a utilitzar les tecnologies de la informació per tal d’afavorir l’autonomia personal , així com aprendre a utilitzar les principals eines informàtiques, fomentar les relacions socials i augmentar les capacitats mentals i emocionals. Es desenvoluparà tots els dilluns, de 16 a 18 hores, a l’Era de l’Esteve.

Quant als serveis d’atenció i suport a la gent gran, l’Ajuntament d’Altafulla manté el programa “Bon dia”, el transport adaptat i el dinar a domicili. El primer, és una eina que es basa en el voluntariat que realitza trucades telefòniques de suport a la gent gran, de dilluns a divendres al matí per tal de facilitar la comunicació de les persones grans, proporcionar-los l’accés als serveis de la comunitat i donar-los seguretat a ells i elles i als seus familiars.

El segon, el transport adaptat, és un servei que l’Ajuntament du a terme fa molts anys en què disposa d’un servei de transport per a les persones grans, per tal que puguin desplaçar-se pel municipi i realitzar les seves compres. També perquè aquelles persones que ho necessiten, puguin assistir als cursos que es fan per a la gent gran i, ocasionalment i quan sigui necessari, se’ls traslladi al centre mèdic del municipi.

I el tercer, el dinar a domicili, és un servei de menjar a domicili, de dilluns a diumenge. El menjar s’elabora a l’empresa Menjars de la Mediterrània i de dilluns a divendres es reparteix al domicili d’aquelles persones que ho sol·liciten.

Pel que fa a les activitats d’espai de salut i emocional, s’organitzen sis tallers: la gimnàstica de manteniment al Parc de Salut, el programa de benestar emocional i risoteràpia, l’educació postural i fisioteràpia, el ball social, el teatre social i les dinàmiques de consciència sensorial en contacte amb la natura.

La gimnàstica al Parc de Salut és una activitat física a l’aire lliure on treballem per mantenir i millorar la força, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri i la coordinació, afavorint d’aquesta manera un envelliment actiu i saludable. A més, es promouen les relacions socials i es facilita l’autonomia personal en la vida diària. Té lloc en tres torns, ja que s’amplia un respecte l’anterior edició, i se celebraran tots els dilluns i dimecres de 8:30 a 9:30 hores; de 9:30 a 10:30; i d’10:30 a 11:30h hores al Parc de Salut d’Hort de Pau.

El taller de benestar emocional i risoteràpia és un programa d’activitat d’estimulació cognitiva i emocional per a la gent gran amb risoteràpia amb tècniques psicoterapèutiques per obtenir beneficis mentals i emocionals a través del riure. Se celebra tots els dijous, de 9 a 11 hores, i d’11 a 13 hores a l’Escola d’Adults Aldara, carrer Boga 4, a Baix a Mar.

L’educació postural i fisioteràpia és un conjunt d’exercicis en grup per aconseguir una correcta postura del cos quan caminem, ens asseiem, agafem i deixem objectes. Tècniques de relaxació i respiració amb treball de fisioteràpia de prevenció, tractament, rehabilitació i massatge. Té lloc els dimarts, de 9 a 11 hores, i d’11 a 13 hores, també a l’Escola d’Adults Aldara, carrer Boga 4, a Baix a Mar.

El ball social és una altra activitat destinada a l’aprenentatge de diferenciar els diversos i diferents ritmes com la bachata, rock, fox, cúmbia, vals, tango, salsa, entre d’altres. Se celebra tots els dimarts i dijous de 16:30 a 17:30 hores, a la sala polivalent Teresa Manero.

El Teatre Social és una altra de les activitats que es mantenen, com la resta, i que es basa en l’aprenentatge a perdre la por d’estar en un escenari davant d’un públic, fomentar les relacions socials i passar una bona estona fent l’activitat. Es desenvolupa tots els dijous de 18 a 19 hores, i d’11 a 13 hores, a la sala polivalent Teresa Manero.

I per últim, les dinàmiques de consciència sensorial en contacte amb la natura, dos tallers (Horticultura Ecològica i Hort Social Terapèutic), que proporcionen les eines necessàries per introduir-se en l’hort d’autoconsum, respectant el medi ambient i aconseguint productes sans i de qualitat, i una altra activitat, d’hort social terapèutic en contacte amb l’entorn natural. Se celebraran del 18 d’octubre al 20 de desembre de 2020, els divendres de 10 a 11h (Hort Social Terapèutic), i d’11 a 13 hores (taller d’Horticultura Ecològica) a l’Hort de la Sínia, a l’entorn natural de la desembocadura del riu Gaià.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de Mans per l’Acció Solidària, Vital Activity, Creu Roja Tarragona, l’Hort de la Sínia i Menjars de la Mediterrània.

Les persones interessades en inscriure’s poden apuntar-se a través del telèfon 977650008, o mitjançant correu electrònic a mriambau@altafulla.altanet.org (Mar Riambau).

/* JS para menú plegable móvil Divi */