.

.

TOTS 21

Historia d'Altafulla. Edat Contemporània

L’Ajuntament d’Altafulla celebrarà aquest dissabte 13 de desembre la presentació de la nova entrega del llibre “Història d’Altafulla III. L’Edat Contemporània”, de Salvador J. Rovira i Gómez. En la presentació intervindrà l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca; i l’autor del llibre.

L’an 2007 es va presentar el primer volum (segon per ordre cronològic) de la Història d’Altafulla, corresponent a la Història Moderna. La intenció era publicar en un termini breu de temps els dos volums restants que l’havien de completar, però les circumstàncies han fet que els propòsits no es complissin i, així, els anys han passat sense publicar els dos volums que mancaven per completar-la.

Ara, passats vuit anys del primer volum, en surt publicat un de nou (el tercer segons l’ordre cronològic) que abraça el període històric comprès entre els anys 1869 i 1975.

Altafulla durant la dictadura

Aquesta nova aportació al coneixement de la història d’Altafulla només és una part de la història contemporània, ja que acaba amb la fi del franquisme i deixa per a una altra ocasió els anys de la democràcia fins als nostres dies.

La decisió de tallar a l’any 1975 és totalment subjectiva i s’ha pres motivada per dues raons: ajustar el text a una quantitat de pàgines assequibles a les possibilitats econòmiques del Centre d’Estudis i que, al mateix temps, fos similar a les del volum ja publicat, i disposar de prou perspectiva històrica.

Per al Centre d’Estudis continuar publicant la Història d’Altafulla és una obligació que té amb els seus socis i amb la societat en general, i amb aquest segon volum reprèn el procés iniciat l’any 2007, el qual espera cloure dins de les celebracions del quarantè aniversari de la seva fundació.

Salvador-J. Rovira i Gómez, originari d’Altafulla, és professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat cofundador del Centre d’Estudis d’Altafulla i és fill adoptiu d’Altafulla. Amb diferents estudis i una extensa obra publicada, actualment és president del CEA.