.

.

TOTS 21

El podi de guanyadors, amb les autoritats en primer terme

Altafulla ha coronat a dos espectaculars atletes com ara Paula García Godín i Nan Oliveras com a campions d’Espanya de Triatló Sprint en categoria elit. El cel ennuvolat i el vent no han pogut impedir encaminar als triatletes cap a la glòria en una de les competicions més trepidants del calendari de la Federació Espanyola de Triatló. Tot això ha discorregut per un escenari de somni com és la vila d’Altafulla, seu també dels propers Jocs del Mediterrani 2017.

En la competició elit femenina, Anna Godoy demostrava el seu gran nivell a l’aigua, sortint en primera posició després de la disputa dels 750 m de natació. Godoy restava al capdavant en el començament del tram ciclista, conservant la renda obtinguda durant la natació. Arribats a la T2, la neozelandesa Anneke Forrest Jenkins liderava la carrera, imposant la seva forta gambada sobre la resta de rivals. Ningú aconseguiria doblegar a la triatleta del Cidade de Lugo Fluvial en el seu camí cap a la recta de meta, per finalment endur-se la victòria en aquesta prova, mentre que l’espanyola Paula García Godín (C.T. Diablillos de Rivas) en un brillant últim sector de carrera a peu, recuperava posicions fins a col·locar-se segona, per creuar la línia de meta i convertir-se en la campiona espanyola de l’edició 2014 de la modalitat. Miriam Casillas, que ha mantingut un ritme molt regular durant el transcurs de la competició, ha aconseguit la medalla de plata a la vegada que obtenia el títol de campiona Sub23. Per la seva banda, Eva Ledesma s’ha adjudicat la presea de bronze.

Casillas, triatleta del Triatló Ferrol, ha estat acompanyada en el podi per Xisca Tous (C.T.Diablillos de Rivas) segona classificada, i Anna Godoy (Cidade de Lugo Fluvial) ha aconseguit la tercera plaça.

Els guanyadors per clubs

Per clubs, el triomf ha estat pel C.T. Diablillos de Rivas, seguits en segona posició pel Fasttriatlón Club i en tercera pel Saltoki Trikideak.

En el sector ciclista, un grup d’uns 16 triatletes, en el qual circulaven alguns dels favorits al triomf final com Aguayo, Hernández, Oliveras, es mantenia al capdavant de la competició circulant a un ritme molt ràpid. La situació es mantindria sense canvis fins a la conclusió del sector, amb els triatletes arribant molt igualats per afrontar el definitiu tram de dues voltes de carrera a peu.

Després del seu pas per la segona transició, Jordi García, Ricardo Hernández i Nan Oliveras sortien al capdavant aconseguint un petit avantatge sobre la resta. No obstant això, Benito estrenyia molt fort per darrere, i passat el primer quilòmetre es col·locava al capdavant, juntament amb Oliveras i Hernández.

Nan Oliveras, de l’A.D. Tri-Penta Terras de Lugo, demostraria ser el més fort, creuant la línia de meta en primera posició per proclamar-se campió d’Espanya amb un temps final de 56 minuts i 14 segons. Mentre que Luis Miguel Sánchez Rosat (Club Tri-Val Triatló Valdemoro) ha aconseguit el subcampionat a 16 segons del vencedor, i Lucas Mola (germà de Mario Mola) s’ha penjat la medalla de bronze.

Així mateix, el vencedor de la prova reina també s’ha adjudicat el ceptre en categoria sub23 masculina. Al costat d’Oliveras, el podi sub23 ha estat completat per Lucas Mola i el seu company d’equip, el canari Ricardo Hernández; segon i tercer respectivament.

El Fast trialón ha aconseguit la victòria per clubs masculins. Mentre que el Club Tri-Val Triatló Valdemoro ha obtingut la segona plaça i el Nutrifitness Triatló Albacete s’ha pujat al tercer graó del podi.

La Federació Espanyola de Triatló ha agraït tot el suport i col·laboració institucional rebuda, especialment per l’alcalde d’Altafulla, Félix Alonso, i el regidor d’esports, Guillermo Alonso i la Federació Catalana de Triatló. Al seu torn, la competició no hauria pogut dur-se a terme “sense l’esforç i dedicació dels veïns de la localitat, els qui a més han animat durant tota la jornada amb entusiasme a tots els participants”, destaca l’Ajuntament.