.

.

TOTS 21

La diputada popular per Tarragona Alicia Alegret. Foto: Reusdigital.cat

La diputada del Partit Popular de Catalunya i portaveu del PPC a la comissió de cultura i llengua, Alicia Alegret, ha demanat al conseller de cultura Ferran Mascarell que posi en marxa “definitivament i amb celeritat” l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que tradueixi la pàgina web de l’agència, no només al castellà i a l’anglès, sinó també al francès, a l’alemany o al rus de cara a posicionar-la millor a la resta de món i que “reactivi” el Museu d’Arqueologia de Catalunya, “que en aquests moments es troba sota mínims i sense uns objectius fixats, ni un pla de treball definit”. La diputada popular, a més, ha reclamat al conseller que el Departament de Cultura es coordini amb Turisme i amb els Ajuntaments i Diputacions per a la promoció i difusió del patrimoni cultural de Catalunya.

Tal i com Alegret ha manifestat a la comissió: “L’Agència catalana del patrimoni cultural es va crear per llei l’any 2011 i des del Partit Popular de Catalunya vam donar-hi suport per que crèiem que podia ser una bona eina per a la millora de la gestió del patrimoni català. Han passat dos anys i mig i l’Agència es troba en fase inicial de creació mentre a molts punts de Catalunya, el patrimoni existent està patint les retallades del govern català i es va deteriorant per manca de manteniment i conservació. Tenim la sensació de què durant dos anys i mig han estat perdent el temps”.

Alícia Alegret també s’ha referit en la seva intervenció a la oportunitat que suposaria disposar ja dels diners de la taxa turística previstos per a inversions en millora, manteniment i conservació del patrimoni cultural, “Ens preocupa que la Conselleria de Cultura a hores d’ara encara no sàpiga quina quantitat li correspon de la taxa turística de 2013. Molts Ajuntaments ja han ingressat el primer pagament i saben quant i quan cobraran la seva part i en canvi el Departament de Cultura encara no té ni informació ni previsió de cobrament quan la justificació principal de la taxa turística era obtenir recursos per al manteniment i conservació del patrimoni cultural”.

En un altre ordre de coses, Alegret ha qüestionat novament la política de subvencions que segueix la conselleria liderada per Ferran Mascarell. “Mentre es retalla en els pressupostos de cultura en la conservació del patrimoni, el Govern sí té diners pels actes del tricentenari, per a entitats separatistes, per a exposicions de 300 Diades o per a la Ruta 1714 que justifiquen el relat independentista. Vostè ha de ser el conseller de tots els catalans, no només dels independentistes ja que gestiona diners de tots els catalans, no només dels separatistes” ha afirmat la diputada reusenca.