.

Un moment de la conferència

El Col·legi d’Advocats de Tarragona va acollir una xerrada amb l’educador, psicòleg i comunicador Alfredo Hernando, conegut per la publicació del llibre “Viaje a la escuela del siglo XXI”, que explica l’experiència d’un viatge per tot el món visitant les escoles més innovadores que s’han transformat per afrontar amb èxit el futur de l’educació.

“La societat està canviant i també l’educació, la manera d’ensenyar ha de ser diferent a com era abans, per tant ens hem d’adaptar als nous temps i aconseguirem transformar les escoles”, va dir.

Per a aquest psicòleg i investigador els alumnes han de “aprendre per a una altra vida, descobrir un altre món i crear una altra narració d’ells mateixos“.
‘Viatge a l’Escola del segle XXI’ és alhora un diari de viatge i la narració de moltes experiències, “és teoria i pràctica”. Hernando ha compartit amb els assistents a la conferència a Tarragona, tot el que va portar en la seva maleta del seu viatge per escoles de tot el món.

I com es poden aplicar aquestes experiències a les aules? Per a Alfredo Hernando la clau està en els docents: “ la força d’un claustre de professors que treballa amb una idea compartida va generant a poc a poc el procés de transformació”.
També ha remarcat la importància de tenir clar que la innovació només s’aconsegueix “sent capaces d’unir creativitat i resultats”. Per a Hernando l’escola innovadora és una “escola que busca l’èxit per a tots, que creix sense presa però sense pausa, millorant no tan sols els resultats acadèmics, sinó les oportunitats d’aprenentatge”. I en aquest sentit, va destacar el paper que juga la família en el creixement dels alumnes. “Família i escola han d’anar de la mà”, afirmava.

Acabada la intervenció d’Alfredo Hernando, els directors d’Aura i Turó, van presentar el Pla Docent Aude 2016-2020 i van comentar les 4 grans línies del pla: lideratge ètic, preparats per al canvi, competència global i compromís social.