.

.

TOTS 21

Alejandro Fernández s'ha pronunciat aquest matí durant la Diada de Sant Jordi

Alejandro Fernández s'ha pronunciat aquest matí durant la Diada de Sant Jordi

Tal com s’anunciava aquest dimarts, la CUP de Tarragona ha presentat a la Fiscalia una denúncia contra l’Ajuntament de Tarragona per presumptes irregularitats en el contracte de concessió del servei de recollida d’escombraries i neteja de platges del municipi, que des del 2002 està adjudicat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), una denúncia que ja ha despertat reaccions entre els polítics del consistori.

Preguntats per Tarragona21, la convergent Victòria Forns ha preferit esperar a tenir més informació abans de fer valoracions. “He de tenir més coneixement del que denuncien, si la quantia o el tipus de servei abans de pronunciar-me”, ha dit. Qui sí ha opinat ha estat el popular Alejandro Fernández que comenta a aquest digital que “estic enormement satisfet que gent que diu que són antisistema i no volen complir sentències vagin als jutjats a denunciar perquè demostra que s’estan fent d’ordre i aburgesant”, ha declarat amb ironia. Tant CiU com el PP van votar a favor del nou contracte.

Per la seva banda, el socialista Joan Sanahujes, regidor de Neteja Pública, no ha volgut fer declaracions més enllà del comunicat emès per l’Ajuntament on precisa que “tot es va aprovar per unanimitat i es va tramitar segons la legalitat establerta”. Alhora, l’Ajuntament “lamenta la utilització dels jutjats per fer accions polítiques”. Per últim, el consistori s’ha mostrat “obert com sempre a col·laborar amb tot el que requereixi la Justícia per tal de dissipar els dubtes que hi pugui haver”.

La denúncia de la CUP

Segons la CUP, el contracte de “concessió administrativa per a la prestació del servei de recollida i transport de residus urbans, neteja viària i de platges i de gestió de la deixalleria municipal i de la planta de vehicles fora d’ús del municipi de Tarragona” va ser adjudicat pel Ple de l’Ajuntament a l’empresa FCC el 2 de maig de 2002 per un import de 8.831.906,40 euros l’any i per una durada de 10 anys, al que a més s’hi va afegir el servei de neteja de platges l’any 2004, la qual cosa va suposar un import inicial del contracte de 9.159.885,41 euros.

Les controvèrsies denunciades per la CUP al voltant del contracte amb FCC –més enllà del preu d’adjudicació que ja consideren elevat– van començar el 2006, quan, segons apunten, es va acordar modificar elevar la revisió de preus anual de la concessió per sobre de l’establerta en el Plec de clàusules administratives que havia regit el concurs de licitació, que passava a ser d’un 0,93% de l’IPC a un 1,93%.

Aquesta modificació havia estat proposada per l’empresa davant l’amenaça de vaga per part dels treballadors que demanaven un augment salarial, tal i com detalla la CUP. Per anivellar l’increment de despeses que suposava a l’empresa la signatura d’un conveni col·lectiu en aquests termes i mitjançant un acord del Ple (amb els vots a favor de PP, PSC i CIU), “l’Ajuntament va considerar que podia augmentar els beneficis d’una empresa privada per tal de desbloquejar la seva problemàtica laboral”, critica la CUP.