.

.

TOTS 21

Fernández Díaz, Sánchez Camacho, Rajoy, Fernández, i Dolors Montserrat. Foto: Tarragona21

Alejandro Fernández, en primer pla. A la segona fila, entre Rajoy i Camacho hi ha Josep Acero, que substituïrà el tinent d’alcalde. Foto: Tarragona21

El primer tinent d’alcalde i portaveu del PP a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, deixarà el seu càrrec en el ple del proper 28 de novembre per dedicar-se al seu nou càrrec de portaveu dels populars al Parlament de Catalunya en substitució d’Enric Millo, que ha estat nomenat delegat del govern de l’Estat a Catalunya. Segons ha sabut Tarragona21, el nou primer tinent d’alcade serà el regidor popular José Luis Martín, mentre que entrarà com a regidor Josep Acero, que ja havia estat regidor i va ocupar el lloc 6 de la llista a les darreres eleccions municipals. Acero podria mantenir la presidència de la societat municipal d’Aparcaments.

L’actual cinquè tinent d’alcalde, José Luis Martín, serà el nou primer tinent d’alcalde. El seu lloc com a cinquè tinent es decidirà demà en una reunió entre Alejandro, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el quart tinent d’alcalde, Josep Maria Parts (UDC) i els seus respectius equips, on es definirà el nou cartipàs municipal.

Martín podria deixar les ocupacions com a regidor d’Esais Públics i Protecció Civil.

José Luis Martín. Foto: Tarragona.cat

José Luis Martín. Foto: Tarragona.cat

Alejandro, que és diputat al Parlament, viurà el seu darrer ple municipal a Tarragona el proper 28 de novembre, justament el ple de pressupostos de 2017. L’endemà presentarà la seva renúncia.

Es dóna la circumstància que el PP va treure quatre regidors a les muncipals, però la marxa de Jordi Roca com a diputat al Congrés va fer entrar la número 5 de la llista, l’actual regidora d’Esports, Isabel Negueruela. Acero, president de l’empresa municipal d’Aparcaments, anava sisè a la candidatura i ara entra també com a regidor també per una marxa, aquesta més inesperada tot i que en les darreres setmanes corria el rumor que els canvis en el PP el podrien afectar. Acero va ser regidor en l’anterior mandat.

Alejandro Fernández, amb Xavier Garcia Albiol

Alejandro Fernández, amb Xavier Garcia Albiol

Alejandro: ‘Afronto el repte amb enorme il·lusió’

En declaracions  Tarragona21, Alejandro ha afirmat que “tot i que hem viscut una etapa difícil, l’acord de govern funciona molt bé”, ha dit en referència a crisis com l dels Jocs Mediterranis o el cas Inipro. Alejandro ha sabut avui mateix la notícia, perquè s’ha acabat de gestar avui, i n’ha informat a l’alcalde de Tarragona.

“Afronto el repte amb enorme il·lusió” i “amb les credencials que han caracteritzat la meva trajectòria”, ha dit al seu compte de Facebook després de la roda de premsa. Uns principis i valors “sòlids i insubornables compatibles amb la capacitat d’arribar a acords i que m’han portat a governar la meva ciutat, a la Diputació i al Consell Comarcal en diferents etapes”.

Un repte com aquest “exigeix tota la dedicació del món” i “amb molta tristor tanco la meva etapa a l’Ajuntament”. Els seus companys, “José Luis Martín, Inma Rodríguez Moranta, Marbel i ara Jou Josep Acero seguiran governant Tarragona de manera exemplar. Confio plenament en ells”.

A Tarragona, “la premsa sempre es queixa, i amb raó, que no hi ha tarragonins a Madrid i Barcelona en les taules on es decideixen les coses….doncs això ho canviarem!

El pacte es manté íntegre

Tant bon punt s’ha conegut la notícia, l’equip de govern municipal ha enviat un comunicat de premsa expressant que l’acord de govern no queda alterat perquè és un acord “de ciutat i no de persones”. El text diu el següent:

  1. Felicitar a Alejandro Fernández per aquesta nova etapa que comença al Parlament de Catalunya
  2. L’Acord de Govern es manté en tots i cadascun dels seus punts i amb els principis que el van fer possible, que era un acord de ciutat i no un acord de persones ni de partits que proporciona estabilitat política, consens i solidesa institucional
  3. La nova tasca de la que es responsabilitzarà a partir d’ara Alejandro Fernández el situa com el tarragoní amb el càrrec de més rellevància i capacitat d’influència al Parlament de Catalunya.

Begoña Floria: ‘Ens n’alegrem per ell’

D’altra banda, en declaracions a Tarragona21, la portaveu de l’equip d govern, Begoña Floria, ha felicitat Alejandro i ha estacat que “sempre que un tarragoní arriba lluny és bo per la ciutat i un motiu perquè ens n’alegrem tots”.

Floria ha evidenciat “les discrepàncies polítiques que tenim i que seguirem tenint”, però en tot cas “no són un obstacle per reconèixer la tasca que ha fet Alejandro per la ciutat durant molts anys”. A partir d’ara s’obre el proper escenari, qui serà el primer tinent d’alcalde. Floria ha tingut notícia avui del canvi de registre polític d’Alejandro.

Els socialistes veuen que el canvi serà una transicio tranquil·la i no s’albira problemes de traspassos ni de cares noves. La relació PSC-PP és molt fluïda i arrenca ja d’un anterior municipal on malgrat que el PP era a l’oposició la relació sempre va ser mot correcta.

García Albiol: ‘Un equip molt potent’

En la roda de premsa en què aquesta tarda s’ha donat a conèixer la notícia, a Barcelona, Alejandro Fernández ha deixat clar que el seu nomenament representa “continuïtat” i que el rumb del partit el segueix fixant Xavier García Albiol, el líder del PP a la cambra catalana. Al seu torn, Albiol ha assegurat que es tracta”d’un equip molt potent i ens permetrà seguir aprofundint per convertir-nos en el partit referent dels catalans que no són independentistes”.

Sobre Fernández, Albiol ha dit que és una persona amb “conviccions molt clares” i que defensa les seves idees “caigui qui caigui”. “Té una visió de la societat catalana que defensa davant de qui faci falta”.

J. Garcia / R. Rofes