TOTS 21

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, amb membres de la llista de Tarragona. Foto: Cedida

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jessica Albiach, ha presentat avui a Tarragona en una roda de premsa a la plaça de les Cols, en ple cor de la Part Alta, amb els tres primers de la llista pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Albiach ha qualificat el candidat que l’encapçalarà, el tortosí Jordi Jordan, com la garantia de l’equitat territorial que representa, com també ho ha estat l’actual diputada Yolanda López i el regidor de Vila-seca Mario Téllez.

En la seva intervenció, Jordi Jordan ha assegurat que ECP a Tarragona i l’Ebre basarà la campanya en tres eixos. La reconstrucció econòmica i social per a fer front a la pandèmia amb les mateixes oportunitats, la inversió en sanitat i educació pública i la transició ecològica amb la preservació del Delta i del litoral de tota la costa. “El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre no poden continuar sent el pati del darrere del país. Volem les mateixes oportunitats que la resta de Catalunya i que qualsevol ciutadà del nostre territori tingui les mateixes oportunitats que qualsevol altre. Jordan, actualment cap de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa amb la formació Movem Terres de l’Ebre, planteja aquestes eleccions amb un tàndem al costat de la diputada Yolanda López. “Representem la transversalitat la pluralitat amb gent de totes les comarques del Camp de Tarragona, l’Ebre i el Penedès, amb candidats de totes les edats procedents del municipalisme i dels moviments socials”, ha afegit.

Jéssica Albiach: ‘Un candidat amb molts anys de feina al darrere’

Jéssia Albich ha assegurat sentir-se molt orgullosa de presentar per Tarragona “una persona de Terres de l’Ebre que fa molts anys que està treballant per la justícia i l’equitat territorial a Catalunya. Us puc assegurar que Jordi Jordan serà la veu que garanteix al territori llocs de treball de qualitat de la mà d’una de la transició ecològica que no deixi ningú enrere i les infraestructures que el sud de Catalunya mereix”.

En la seva intervenció, Albiach ha fet referència especialment a un tema molt sensible com és el Delta de l’Ebre. “Jordan defensarà com ningú un dels patrimonis naturals més valuosos que tenim com és el Delta de l’Ebre”. La candidata d’ECP també ha fet referència a la número 2 de la llista, la fins ara diputada al Parlament Yolanda López a la qual ha agraït la feina realitzada en aquesta legislatura que espera que pugui continuar de nou com a diputada al Parlament “Jordi Jordan ve acompanyat d’una persona molt especial, la Yolanda López, que ha estat durant aquesta legislatura representant de manera excepcional la demarcació de Tarragona al Parlament i gràcies a la qual vam aconseguir uns pressupostos que augmentaven un 20% la inversió al Camp de Tarragona (prop de 5 milions d’euros) i seguirem batallant perquè l’Agència de la Natura de Catalunya estigui ubicada a Terres de l’Ebre”.

 

D’altra banda, la candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F ha instat al candidat socialista i encara ministre, Salvador Illa, a respondre «com més aviat millor» si acceptaria el suport de Vox per governar a Catalunya.

Després que el partit d’extrema dreta digués divendres que avalaria un govern liderat pel socialista, Albiach ha dit que els comuns faran «tot el possible perquè ni el PSC ni cap altre partit arribi a cap acord» amb ells. «Amb l’extrema dreta, ni aigua», ha dit. La candidata dels comuns ha demanat a tots els partits signar un manifest com l’impulsat al Congrés rebutjant els pactes amb la ultradreta.

Albiach ha dit que cal un «compromís molt clar de rebutjar qualsevol suport de l’extrema dreta, principalment en la governabilitat de les institucions, tant activa com passiva».

La candidata dels comuns també ha reclamat a Illa que dimiteixi com més aviat possible de ministre de Sanitat. «Em resulta un escàndol que el ministre de Sanitat, enmig de la tercera onada i amb unes xifres tan preocupants, estigui fent campanya i de ministre-candidat», ha lamentat.

ACN