.

.

TOTS 21

D’esquerra a dreta: Montse Castellarnau, Mònica Borrell, Fèlix Alonso i Anna Estrada a la Vil·la Romana dels Munts. Foto: David Aymerich.

Altafulla viurà els dies 28 i 29 de juliol el festival Escena Altafulla. La tercera edició d’un esdeveniment teatral en un paratge imparable, la Vil·la Romana dels Munts. Destaquen al programa prestigioses personalitats com Maria Molins, Alberto San Juan o el dramaturg Geoff Colman. Obres diverses, per a grans i petits, així com espectacles gratuïts i classes magistrals de teatre.

Escena Altafulla és una mostra de “la capacitat que té Altafulla d’autosuperar-se i oferir arts escèniques de qualitat”, ha explicat l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso. Unes declaracions compartides per Mònica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAC). “Enriquir en el patrimoni i activitats que aporten punts de vista és bo per a tots”, ha exposat Borrell al respecte.

Doncs l’Escena Altafulla aglutinarà la major part dels seus actes en un jaciment històric com és la Vil·la dels Munts. Un espai que acollirà obres teatrals el dissabte, dia 28, i el diumenge, dia 29 de juliol. “Les entrades es venen a Tarracoticket, l’Oficina de Turisme d’Altafulla i minuts abans de començar els espectacles, si queden localitats per vendre”, ha explicat també la regidora de Cultura, Montse Castellarnau.

Alberto San Juan (a la dreta) en un moment de la pel·lícula ‘Las Fúrias’.

Les entrades tenen un cost individual de 15 euros, 25 euros el pack de dues entrades i, si se’n compren tres, aquestes tenen un import conjunt de 30 euros (10 euros l’entrada). “Preus súper assequibles”, segons ha opinat Castellarnau. Des d’Altafulla “apostem per la música, el cinema i el teatre el teniem una mica oblidat fins ara”, ha afegit fent autocrítica la regidora del municipi.

Un Escena Altafulla molt atractiu gràcies a la direcció d’Anna Estrada, docent també de l’Institut del Teatre a Barcelona. La programació del festival és “un intent compromés d’explicar i compartir les coses que ens preocupen”, ha explicat Estrada. Tot i això, “el dia 27 es cancel·la per accions alienes al festival”. La dramaturga i directora ha alegat que per motius externs el festival començarà el dia 28, ja que les dues companyies que actuaven el primer dia, no podran assistir a Altafulla.

També “és important el paper de Geoff Colman”, ha resaltat Estrada. Un reputat coach i director d’actors que oferirà un treball d’escenes i monòlegs de Shakespeare, així com un treball sobre monòlegs de l’obra de Sara Kane els dies 28 i 29 respectivament, des de les 10:30 fins les 14:30 hores. El preu de les classes magistrals és de 25€ i es pot assistir com oient per 10€ a cada sessió.

Pel que fa a les obres de teatre, Escena Altafulla obre, el dissabte 28 a les 19 hores, amb l’obra gratuïta Llepafils. Teatre familiar dedicat als nens i com s’enfronten al menjar. I, a les 22 hores, arribarà el plat fort de la jornada. Un cabaret escrit i composat per Bàrbara Granados i la reconeguda actriu Maria Molins (Fill de Caín, El bosc).

Finalment, el diumenge 29 de juliol, es podrà gaudir de l’obra gratuïta Conseqüències, un treball irònic i alegre entre la realitat i la ficció. I, per acabar, el recital amb música, ferotge i crític de Fernando Egozcue i Alberto San Juan. “Una de les formes per treballar i donar la nostra veu és la cultura”, “Alberto San Juan ho fa molt bé parlant d’un moment molt fosc d’Espanya” en aquesta obra, ha opinat l’alcalde Alonso per tancar la presentació de l’Escena Altafulla que arriba amb força.

David Aymerich