TOTS 21

La piscina municipal de Cornudella de Montsant. Foto: Ajuntament

Nombrosos ajuntaments catalans han decidit obrir gratuïtament les piscines municipals davant l’onada de calor per permetre que la ciutadania es refresqui. Al Camp de Tarragona són, fins ara, els consistoris del Vendrell, Montblanc, l’Arboç, Banyeres del Penedès o Cornudella de Montsant els que s’hi han sumat.

La mesura, sobretot, s’adopta davant les previsions que anuncien que demà la calorada arribarà al punt àlgid i se superaran els 40 graus a bona part del territori. Hi ha consistoris que apliquen la gratuïtat entre avui i demà, però també d’altres que l’estenen fins diumenge.

En general, els ajuntaments obren les piscines de franc a tots els residents (això sí, fins que no se superi l’aforament). Però també n’hi ha d’altres, com Figueres o La Roca del Vallès, que restringeixen la mesura als col·lectius més vulnerables (embarassades, menors de fins a 12 anys i majors de 65) o alguns, com Solsona, que apliquen descomptes del 50% en el preu de l’entrada.

Llagostera, Riudellots de la Selva, Sils, Berga, Tàrrega, Sabadell, Vilafranca del Penedès, Olesa, Esparreguera, Seva, El Pla de Santa Maria, Masquefa, Banyeres del Penedès, Terrassa, El Vendrell, l’Arboç, Capmany, Sant Cugat del Vallès, El Palau d’Anglesola, Montblanc, Abrera… I la llista continua. Nombrosos ajuntaments d’arreu del país han decidit obrir de franc les piscines municipals per ajudar la ciutadania a combatre l’onada de calor.

Els alcaldes i alcaldesses han dictat bans on concreten que la mesura s’aplicarà fins que les temperatures comencin a remetre. En general, ho focalitzen entre aquest dijous i divendres (quan l’onada de calor arribarà al seu punt àlgid i els termòmetres s’enfilaran més amunt dels 40 graus). Però també n’hi ha molts que allarguen la gratuïtat fins diumenge. Això sí, especificant que en tots els casos es respectarà l’aforament màxim de les instal·lacions i que caldrà acreditar que es resideixi al municipi.

Al costat d’aquells ajuntaments que permeten a tothom entrar de franc a les piscines (en general pobles, tot i que també hi ha grans ciutats), també hi ha d’altres consistoris que han decidit restringir la mesura als col·lectius més vulnerables: embarassades, menors de fins a 12 anys o majors de 65. En aquest llistat s’hi troben, per exemple, Figueres, La Roca del Vallès o Castellbell i el Vilar.