.

.

TOTS 21

Imatges de l'edifici de Bonavista desallotjat pel perill d'esfondrament. Foto: Romà

Imatges de l’edifici de Bonavista desallotjat pel perill d’esfondrament. Foto: Romà Rofes

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Tarragona (PAHT) ha ajornat la manifestació que tenia previst convocar per les onze d’aquest matí en suport dels veïns desallotjats d’un bloc de Bonavista on hi havia perill d’ensorrament, mentre negocien una solució amb les institucions.

Entre altres coses, els veïns reclamen ser reallotjats a mitjà termini en pisos de lloguer social al seu barri. Dilluns al migdia els Serveis Socials del consistori van oferir a tres de les cinc famílies afectades reallotjar-les d’aquí al proper dilluns en tres pisos que estan reservats per casos d’urgència. Fins que siguin traslladades als habitatges d’emergències, aquestes tres families viuen de forma provisional a l’hotel Urbis. Les dues restants s’han reallotjat en pisos de familiars i amics.

L’Ajuntament de Tarragona farà un estudi geotècnic per esbrinar si l’origen de les múltiples esquerdes aparegudes té a veure amb l’esllavissament del terreny on està aixecat, proper al pas d’una riera. El bloc és de l’any 1978 i està molt deteriorat. Pel que fa al reallotjament definitiu en habitatges de lloguer social la regidora de Serveis Socials, Ana Santos, es va remetre dilluns a la Mesa d’Emergència Social, compartida amb la Generalitat, que setmanalment es reuneix per, entre altres coses, reallotjar les famílies amb necessitats.

El bloc afectat és el número 14 del carrer Disset. Des de fa prop d’un any han anat apareixent esquerdes a la façana i a l’interior dels pisos, que s’han anat fent més grans a mesura que passava el temps. El passat mes d’agost, una de les veïnes va alertar de la situació l’Ajuntament, que després d’inspeccionar l’edifici va ordenar apuntalar diverses parts de l’interior i l’exterior de l’edifici. Finalment, el passat divendres van donar un termini de 72 hores als veïns perquè desallotgessin l’edifici.