.

Imatge del saló de la nova llar residència. Foto: Tots21

Unes habitacions individuals, unes instal.lacions cèntriques i no allunyades perquè els seus usuaris puguin sortir a la ciutat sense dependre d’horaris d’autobusos o de familiars, una passadissos amplis, amb llum tènue, un terra continuu i sense esgraons, un saló menjador com el de qualsevol llar moderna, cuina, bugaderia i rebost… així són les noves dependències de la Llar Residència de la Fundació Estela acabades de construir a la Rambla Vella per rebre 24 usuaris i usuàries, instal.lacions que estan dissenyades per si cal un aïllament provocat, posem per cas, per una pandèmia.

Són comoditats que abans no tenien els residents i que avui han estat inaugurades en un local que havia estat antigament seu de l’Institut Nacional de Estadística i que és propietat de l’Església. Dues plantes al número 7-A de Rambla Vella, gairebé davant l’Hospital de Santa Tecla, per fer més agradable l’estada i la convivència a les persones majors de 18 anys amb discapacitat intel.lectual que hi residiran a partir del mes d’abril, i que deixen enrere la vella seu Estela de Sescelades, al barri de Sant Pere i Sant Pau.

Una de les habitacions del centre. Foto: Cedida

Joan Maria Adserà, amb la consellera i l’alcalde. Foto: Tots21

La inauguració ha anat a càrrec de Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, acompanyada de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a més del gerent de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, i la cúpula directiva de l’entitat assistencial i social.

Amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, a càrrec de la Xarxa Santa Tecla el projecte ha consistit en la rehabilitació integral de dues plantes d’un edifici ubicat a la Rambla Vella de Tarragona, dotant-les de dues unitats de convivència totalment independents amb capacitat per a 12 persones cadascuna, prioritzant les habitacions individuals, el confort i la intimitat dels residents. A més cada unitat de convivència disposa de cuina, bugaderia i rebost propis.

L’emplaçament de la nova llar-residència, construïda amb criteris d’eficiència energètica, permet als seus usuaris i usuàries una major accessibilitat al nucli urbà de Tarragona, facilitant una major interacció i integració amb la societat.

Durant els matins, els seus usuaris fan labors de feina fora de la llar residència, lloc que ocupen a les tardes i les nits i els caps de setmana complerts. Els permet així tenir autonomia pròpia, com ha destacat la consellera en l’acte inaugural, on ha agraït la feina feta per l’equi de treballadors de Santa Tecla, un projecte que ha s’havia anat cuinant durant temps.

J. Garcia