.

Els elements del seguici van ser protagonistes del Cap d'Any del Pla de la Seu

Els elements del Seguici van ser protagonistes del Cap d’Any del Pla de la Seu

Tot va començar tot just ara fa tres anys, quan un grup de 8 amics, tots membres de l’entitat “La Pipel”, vàrem decidir la “frikada” d’anar a Orlando. Tots rondem els 30 anys i sembla que no volem créixer.

Allí vam ser els espectadors d’un impressionant mapping sobre el castell de Walt Disney World. I coneixent al Jordi, sé que va passar nits i nits pensant en aquell espectacle i com poder-ho fer a Tarragona. I donava per segur que ho aconseguiria.

A Tarragona, on, a vegades, predomina malauradament el color gris. Un lloc on estem massa acostumats llençar-nos les pedres sobre els terrats d’uns i altres. En canvi el Jordi és tot el contrari, tot és color, positivisme, i amb una gran capacitat aglutinadora, va decidir posar-se al capdavant d’una nova entitat anomenada SPAM, formada per joves empresaris ben coneguts per tots nosaltres, tots ells capaços de mostrar la millor cara de la nostra ciutat i ensenyar-nos que amb esforç tot és possible.

Tots ells varen creure en el somni del Jordi; poder fer un mapping per Cap d’Any i que aquesta seria la millor carta de presentació d’aquesta nova entitat.

Temps després, una trista i avorrida tarda d’aquest novembre, vaig rebre una trucada d’en Jordi Vinyoles dient-me que anés al Moto Club,
que em volia presentar a una persona. Aquesta persona era l’Adrià Velardos, un jove creatiu de casa, que dominava l’art d’animar i amb el talent per a poder fer un mapping.

El Jordi em va prohibir aixecar-me de la cadira fins que no li donés tot l’argument del futur mapping, per tal que es pogués posar a treballar el dia següent, només teníem 40 dies per endavant.

Ja només ens calia una tercera peça, la persona encarregada de posar-hi música, i ràpidament vàrem pensar en en Jordi Gilabert. Aquest en qüestió de segons va dir que sí.

Vaig creure que el mapping havia de ser un homenatge a tots els tarragonins que junt amb les entitats fan bategar durant el transcurs de l’any Tarragona (Carnaval, Setmana Santa, Tarraco Viva, el Seguici Popular i les colles castelleres, entre d’altres). Per altra banda, junt amb l’Àdria se’ns va posar al cap que havíem de convertir la Catedral en un gran rellotge amb un cu-cut que sortís pel rossetó. I quin millor cu-cut que la nostra estimada Àliga per donar les campanades, una peça que representa la ciutat, per tant, a tots nosaltres. Tot aprofitant que aquest 2015 celebrarà el seu 30è aniversari, vam demanar la col·laboració del Ball de Diables, entitat que té la custòdia de la bèstia i també van acceptar sumar-s’hi ràpidament.

Perquè us feu a la idea de la feinada que li va suposar a l’Adrià fer el mapping, només una dada: cada fotograma, el PC triga 4 minuts en processsar-se, cada segon de mapping està format per 24 fotogrames i la duració total del mapping va ser de 15 minuts. Imagineu quantes nits sense dormir!

Estem molt contents de la resposta del públic, sobretot perquè era una proposta arriscada. A Tarragona mai s’havien celebrat les campanades de manera popular, amb un mapping, fugint dels clàssics recursos com són per exemple, els castells de focs.

Esperem tornar-ho ha fer i intentar millorar amb els anys.

Text: Joan Adserà Quesada   Fotos: Carles Giralt

VEURE MÀPING 

/* JS para menú plegable móvil Divi */