.

Aigües de Reus va incorporar set vehicles elèctrics i els pertinents sistemes de recàrrega al llarg de 2021, mentre que ben aviat  preveu iniciar la licitació d’un altre paquet de set vehicles. Foto: Aigües de Reus

Aigües de Reus ha rebut una subvenció de la Unió Europea per contribuir a l’electrificació de la flota de vehicles de l’empresa municipal, en consonància amb l’impuls a la mobilitat eficient i sostenible. La subvenció concedida ha estat de 21.700 euros, a càrrec del Pla Move II, que inclou específicament una línia d’ajuts per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, atès que el seu objectiu és incentivar la mobilitat eficient i sostenible.

Aigües de Reus va incorporar set vehicles elèctrics i els pertinents sistemes de recàrrega al llarg de 2021, mentre que ben aviat  preveu iniciar la licitació d’un altre paquet de set vehicles. De fet, l’ajut va destinat a la renovació efectuada durant el 2021, alhora que l’empresa confia a obtenir una segona subvenció per a la inversió en vehicles elèctrics que es farà al llarg d’aquest 2022.

La renovació de la flota de vehicles d’Aigües de Reus s’està fent de manera progressiva, amb l’objectiu que, a final d’any, l’empresa ja hagi electrificat un 70% de tots els vehicles que tenen una alternativa elèctrica al mercat.

Mobilitat quotidiana

Els nous vehicles es destinen de manera continuada a la prestació del servei integral d’aigua de la ciutat, a disposició de la reparació d’avaries i guàrdies durant les 24 hores del dia. D’altres, que son monoplaces, s’utilitzen per a la gestió de comptadors, l’atenció ciutadana, inspeccions i altres contingències.

Pel que fa als punts de recàrrega, se n’han habilitat en tres emplaçaments  diferents: en el el magatzem que l’empresa té al polígon Agro-reus, a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) i al parking de la seu central i oficines d’Aigües de Reus.

Recàrrega sostenible

En el cas de de l’EDAR, els cotxes utilitzen per a la seva recàrrega l’energia elèctrica que genera la pròpia depuradora, en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular. Aquesta recàrrega és possible gràcies a l’energia que resulta de l’aprofitament del biogàs que s’obté dels residus orgànics que, mitjançant el procés de depuració, s’han aconseguit aïllar de l’aigua bruta que arriba a l’estació depuradora a través de la xarxa de clavegueram.

Tot un seguit de mesures de mobilitat i eficiència energètica que tenen com, a eix vertebrador, la millora de la mobilitat sostenible i el canvi de model de mobilitat urbana, en la línia dels els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal del període 2020-2023, i tot plegat en el marc d’uns requeriments ambientals de la Unió Europea cada cop més exigents i en consonància amb l’Agenda urbana de Catalunya.

Redacció