.

.

TOTS 21

agbar

Aigües de Barcelona, a través de la seva filial per a la innovació Barcelona Business Disruptive Innovation (B2DI), va llançar al març passat Síty amb l’objectiu de complementar el model tradicional de Partenariat Públic-Privat (PPP) amb “la quarta p”, la de les persones.

El programa Síty, que té per lema “Improving Cities – Empowering People”, va començar amb una convocatòria a ciutadans-emprenedors perquè proposessin les seves solucions de millora de la qualitat de vida. Eren així els mateixos ciutadans qui proposaven solucions per al seu propi col·lectiu, amb el suport d’Aigües de Barcelona per poder-les materialitzar. En aquesta convocatòria s’hi van presentar més de 120 iniciatives, de les quals 15 van ser seleccionades per rebre formació on-line.

El dia 10 de juny un comitè d’experts —format per directius de les àrees d’emprenedoria de Barcelona Activa, de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, i dels programes “iDigital” i “Catalunya Emprèn” de la Generalitat de Catalunya— va col·laborar amb Aigües de Barcelona en la selecció dels cinc projectes finalistes.

Aquests projectes, 3DClick, Cerqana, Sharing Academy, SmartMonkey i Things2Help, entraran ara en fase d’incubació durant tres mesos a la seu d’Incubio, a les instal·lacions municipals del Canòdrom de la Meridiana. L’objectiu final és que ‘‘aquestes iniciatives aportin solucions sostenibles socialment, econòmicament i ambientalment des dels ciutadans i per als ciutadans, amb un impacte positiu en el conjunt de la ciutat’’, ha explicat Fernando Rayón, director de Barcelona Business Disruptive Innovation.

“Aigües de Barcelona presta als ciutadans el servei urbà més bàsic i insubstituïble: la distribució d’aigua potable. Amb Síty, volem aplicar aquesta vocació de servei impulsant iniciatives ideades pels mateixos ciutadans per millorar el dia a dia del conjunt de la ciutadania”, ha conclòs el director de B2DI.

Al setembre aquestes cinc start-ups presentaran en societat els seus productes ja desenvolupats per millorar les ciutats i la qualitat de vida de les persones.