.

.

TOTS 21

La delegació americana va quedar sorpresa de les instal·lacions del Port

La delegació americana va quedar sorpresa de les instal·lacions del Port

Una delegació d’agricultors nord-americans pertanyent a l’OS Soybeans Export Council, a l’Associació Americana de la Soja i a l’OS Soybeans Board, va visitar la setmana passada el port de Tarragona. Tots ells, s’ocupen de la promoció de la soja en el món i representen els agricultors, industrials i exportadors d’Estats Units.

El motiu de la visita era conèixer les instal·lacions del Port, ja que és el major port de tràfic de productes agroalimentàris a Espanya. La delegació es va mostrar molt interessada en les instal·Lacions del port i els serveis d’aquesta infraestructura portuària pel que fa al moviment de càrrega i descàrrega, i emmagatzemateg i posterior distribució dels productes agroalimentaris.

Des dels EUA s’exporten la meitat de les faves que es consuemeixen al món i al voltant de 10 milions de tones de farina de soja. Europa importa 23 milions de tones de farina de soja i 13 milions més de tones de farina. Mentrestant, Espanya és un dels grans importadors per a proveir les plantes molturadoras i la fabricació de pinsos, amb un total de 4,5 milions de tones entre faves i farina. D’aquestes xifres, el port tarragoní n’ha mogut més de 900.000 tones des de principis d’any.

La delegació comercial estava encapçalada per Brent Babb, director regional d’USSEC per a Europa i el Nord d’Àfrica; Randy Man, president d’USSEC i agricultor a Kentucky; John Motter, director d’USB i agricultor a Ohio; Bill Beam, director d’USB i agricultor a Pennsylvania; Lancer Peterson, representant de ROSTEIX i agricultor a Minnesota i, per últim, Lola Herrera, representant de Rogah Global SL.