.

Inscripció oberta per aquesta activitat que es farà el divendres 10 de setembre i permetrà conèixer aquest recinte edificat al voltant del 1200. Foto: Cedida

El claustre de la Catedral de Santa Tecla de Tarragona és un dels més solemnes i amables del nostre patrimoni cultural. Catalonia Sacra proposa pel divendres, 10 de setembre, una visita guiada per conèixer una obra del que es podria atribuir a l’anomenat ‘primer gòtic’ i que va ser edificat en pocs anys, al voltant del 1200, a mesura que s’anava edificant la Catedral. Aquesta activitat és proposada per l’Arquebisbat de Tarragona i començarà a les 6 de la tarda. Serà conduïda per Mn. Antoni Martínez Subías, canonge responsable del patrimoni artístic de la catedral i profund coneixedor de l’edifici i la història de la catedral. La visita guiada es farà seguint els protocols anti-Covid-19 i requereix reserva de plaça (https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/542).

De proporcions notables, elegant i homogeni, el claustre de la catedral tarragonina recull la tradició romànica en la decoració escultòrica, conserva l’ascendència islàmica en els frisos d’arquets polilobulats que coronen el claustre, i incorpora ja l’estil gòtic en les traceries i els arcs apuntats. Elements com la façana d’una edificació romana incorporada en els murs nord i est, o la magnífica porta esculturada que el connecta amb l’església acaben de configurar un dels claustres més solemnes i amables del nostre patrimoni cultural.

La primera de les activitats proposades per l’Arquebisbat de Tarragona es va fer al 15 de maig. Va ser una visita a la Prioral de Sant Pere i la Puríssima Sang de Reus. El 4 de juny es va programar una visita a la Biblioteca Episcopal de Tarragona.

Donar a conèixer el patrimoni cultura de l’Església

Una quarantena de visites, conferències, tallers… conformen l’agenda d’activitats de 2021 de Catalonia Sacra. Fins al novembre, 19 comarques del Principat i una del País Valencià acullen aquesta programació d’activitats única que vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l’Església i que és fruit del treball en xarxa dels bisbats amb seu a Catalunya.

La programació manté, tot i el context de pandèmia, el nombre d’activitats programades en anys anteriors i recupera algunes de les que es van haver de suspendre l’any passat a causa de la Covid-19. Les activitats proposades es fixen tant en les grans catedrals com en les petites esglésies, en conjunts arquitectònics o en petites obres mestres.

La programació completa i les inscripcions es poden fer a www.catalonisacra.cat/agenda. La celebració de les activitats queda supeditada a les restriccions que puguin decretar les autoritats per frenar la pandèmia.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */