TOTS 21

El Ball de Diables de Tarragona organitza, dins dels actes de Santa Tecla, l’exposició del fotògraf DGC Fotografia ‘Retrats sota el Foc’. La galeria, que tindrà com a marc el Pati Jaume I de l’ajuntament de Tarragona, es podrà visitar del 13 al 30 de setembre. L’entrada serà gratuïta, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 18 hores i dissabtes i diumenges, d’11 a 14 hores.

L’exposició ‘Retrats sota el Foc’ és la culminació d’un projecte fotogràfic que rau en l’essència i idiosincràsia dels Balls de diables tradicionals de casa nostra. Aquests elements tan propis de les festes majors regalen detalls i moments que van més enllà de les espurnes, colors i soroll. Segons l’autor, Daniel Garcia Crespo (nascut el 1995 a la Roca del Vallès), «durant aquests anys i gràcies a aquest projecte he pogut aprendre, descobrir i conèixer les diferents característiques de cada model d’actuació segons la població tot i que tots ells combreguen en un mateix denominador comú: la representació del bé i el mal».

Una representació que, de temps ençà, “sempre ha estat en la memòria col·lectiva de la societat -continua- i així s’ha anat transmetent de diversa manera segons la disciplina a què ens referim. Ara bé, en el món de la fotografia trobava a faltar un tipus de treball que centrés la importància en la gent que conforma aquestes representacions festives, però des del vessant de les emocions i els sentiments que tenen lloc durant les processons, cercaviles, correfocs o escenificacions dels actes sacramentals”.

Redacció