.

Els jugadors del Nàstic celebren el segon gol. Foto: Nàstic

Com diu la cançó dels Xeic, que han actuat just abans del partit al Nou Estadi, “Tornarem”. Bé de fet el Nàstic ja ha tornat a segona A i ho ha celebrat a la gespa del seu terreny de joc, en el partit d’anada d’un dels invents més surrealistes que ha fet la sempre sorprenent RFEF.

L’eliminatòria per decidir el campió dels quatre grups de segona B que es juga a doble partit, emparella a Nàstic i Oviedo, dos equips ja de segona A, per jugar dos partits sense massa transcendència però amb l’etiqueta d’oficials.

Els grana han presentat a un equip amb peces de les importants a la lliga i que tot i baixes de noms il·lustres com Reina, Pablo Marí, Manolo Martínez o Rayco, podria ser qualsevol dels onzes de lliga que ha fet Vicente Moreno.

El tècnic grana volia anar a Oviedo amb l’eliminatòria de cara i ho ha aconseguit. El partit s’ha posat a favor dels grana a la primera part després d’una bona assistència de Marc Martínez cap a l’interior de l’àrea que Lago Jr, en un moment de forma extraordinària ha rematat amb el cap superant al porter de l’Oviedo, Gorka. Era només el minut 17 i semblava que la festa del Nàstic podria ser completa. De fet ho hauria estat, si Sergio Garcia, no s’inventa un gol des de la Vestusta de Clarín, que s’ha colat per tot l’escaire i ha suposat l’empat dels asturians dos minuts abans del descans.
A la segona part el Nàstic ha buscat amb més insistència la porteria “carbayon” sense massa premi, fins que un penal fet sobre Lago jr, l’ha transformat Marcos amb el 2 a 1 definitiu.

Amb aquest gol, Marcos, segueix fent història a Can Nàstic encadenant tres temporades amb més de deu gols en lliga. Cosa que fins ara només havien fet Valero Serer i Cinto López.

El partit s’ha acabat amb un 2 a 1 que deixa oberta la final pel partit de tornada que es jugarà a Oviedo el pròxim dimecres a partir de les nou del vespre.

Els grana han estrenat la nova samarreta que portaran a Segona A la pròxima temporada on hi destaca el predomini habitual del vermell i sobretot la desaparició després de més de quinze anys del nom Tarragona al pit. La marca Sorigué agafarà el protagonisme a la nova samarreta del Nàstic.

Abans del partit sobre la gespa del Nou Estadi, les actuacions dels Xeic, Cat Rock o Oliver Marquez  han  servit per amanir l’arribada de les dues aficions a l’estadi.

Fitxa:

Nàstic 2: Tomeu, Xisco Campos, Xavi Molina, Pol Bueso, Ferran Giner, Marc Martínez (Azkorra min75), David Rocha, Luismi (Gerard min69), Lago Jr, Xisco Muñoz (Cristobal min68), Marcos.

Real Oviedo 1: Gorka Magunazelaya, Johanesson, Redondo, Charlie, Sergio Sánchez, Omgba (Emilio min72), Sergio Garcia, Borja Valle (Christian Rivera min66), Diego Cervero, Dioni, Allyson (Dani Bautista min66).

Gols: 1-0 (Lago Jr min17), 1-1 Sergio Garcia (min 43), 2-1 (Marcos min66 penal)

Àrbitre: Sergio Uson Rosel Targetes Grogues: Xisco Campos pel Nàstic i Dani Bautista per l’Oviedo.

Estadi: Nou Estadi 3552 espectadors.