.

.

TOTS 21

Sanitat preveu convocar dilluns una reunió del consell interterritorial per tal de debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes. Foto: Gerard Vilà

El govern espanyol aprovarà dimarts l’eliminació de la mascareta obligatòria a l’exterior, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en declaracions a la SER. La previsió és que el decret que elimini l’obligatorietat es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat de dimecres i entri en vigor dijous. Sanitat preveu convocar dilluns una reunió del consell interterritorial per tal de debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes. Darias ha defensat que la mesura ha servit en la contenció de la sisena onada i ha justificat la decisió de treure-la ara per la millora dels indicadors.

La decisió arribarà una setmana després que el Congrés convalidés la pròrroga de l’obligatorietat en una votació polèmica per incloure’s en un decret amb altres mesures. Darias ha justificat que aquesta convalidació era necessària perquè és una “previsió constitucional”.

Catalunya i altres comunitats ja van plantejar la retirada de la mascareta en exteriors en la interterritorial de dimecres.

Nou medicament d’AstraZeneca

Darias ha avançat també que el govern espanyol ha arribat a un acord amb la companyia AstraZeneca per la compra del seu medicament Evusheld, dirigit a aquelles persones immunodeprimides a qui les vacunes no els permet assolir un bon grau de protecció. La previsió és que estigui disponible al llarg del febrer.

Pel que fa a l’anativiral de Pfizer, ha indicat que s’està a punt de finalitzar la part contractual, que ha esperat que es pugui completar en un període de temps breu i estigui disponible.

ACN