TARRAGONA 21

Els especialistes del TEDAX han decidit explosionar l’artefacte a la mateixa platja. Foto: Mossos

Uns nois que es banyaven aquesta tarda a la platja de l’Arrabassada han topat amb el que podria ser un artefacte amb càrrega explosiva mentre surava per l’aigua, tal com ha avançat Diari de Tarragona. Després que l’hagin portat a un socorrista de la Creu Roja encarregat de la vigilància, s’ha donat finalment avís de la troballa a la Guàrdia Urbana. Efectius de la policia local i dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat al lloc i han decidit acordonar en un primer moment una àrea de cent metres al voltant de l’artefacte per seguretat.

Els membres del TEDAX, especialistes en la desactivació d’explosius, han arribat a la zona al voltant de les sis de la tarda. Una hora més tard han ordenat el desallotjament total de l’Arrrabassada davant l’existència de perill i han decidit explosionar l’artefacte de forma controlada a la mateixa sorra, segons han confirmat els mossos en una piulada.  

Fonts consultades per Tarragona 21 s’inclinen per la possibilitat que sigui una bombeta anti-sónar, dispositiu amb una càrrega explosiva baixa, procedent d’un submarí i que ha estat traslladat fins a la platja per els corrents. La seva funció és dificultar la localització de la nau submergida mitjançant la generació de senyals amb bombolles d’hidrogen que confonen la identificació del blanc.

(Seguirà ampliació)

Redacció