.

.

TOTS 21

Els grana, celebrant un gol aquesta temporada. Foto: Nàstic

La Federació Espanyola de Futbol donarà per finalitzada la temporada regular a una Segona B que la propera temporada tindrà fins a cinc grups. Pel que fa a la promoció d’ascens, la disputaran els quatre primers classificats a un camp neutral encara a definir i, presumiblement, a porta tancada. Per tant, per l’FC Andorra s’ha acabat la campanya. La darrera jornada, la número 28, es va disputar el 8 de març. En quedaven deu per acabar la lliga.

Així, el Nàstic es mantindrà a la categoria, on es trobava quatorzè quan a la jornada 28 es van aturar les jornades, cinc punts per sobre de la promoció de descens. Seran Castelló, Barcelona B, Sabadell i Cornellà els equips que disputin la fase d’ascens. Juntament amb els altres quatre primers classificats de cada grup participaran en una promoció unificada a camp neutral. Es barallen dos escenaris: la Ciutat Esportiva de Las Rozas i el Pinatar Arena, a Múrcia. Si aquest play-off no es pogués realitzar per raons sanitàries, pujarien els quatre líders.

Hi haurà cinc grups la propera campanya i es treballa en una categoria intermèdia entre Segona A i Segona B per a la 2021-22. Al mateix temps, no hi haurà cap descens. Per tant, la categoria passaria a tenir l’any vinent 98 equips: els 76 que es mantenen aquesta temporada, els quatre que baixaran des de Segona A i els 18 que ascendiran des de Tercera, on es farà també una promoció unificada, en aquest cas únicament entre els quatre primers de cada grup.

Per abordar aquest increment de participants, caldrà reestructurar la categoria. I això es farà en dues etapes. La primera, la temporada vinent, amb la creació d’un cinquè grup. Caldrà veure com s’acaben distribuint el nombre d’equips. Això sí, serà una estructura únicament per una temporada.

Perquè la voluntat de l’RFEF és fer cas a una de les propostes que s’han fet des dels clubs: la creació pel 2021-22 d’una categoria intermèdia entre Segona A i Segona B, de caràcter també professional.

La decisió ha estat traslladada a les diferents territorials. Tot i això, encara ha de ser refermada per la comissió delegada de l’RFEF, que es reunirà divendres. Tot apunta, però, que no hi haurà problemes perquè tiri endavant. Una altra cosa és si algun club dels qui es considerin perjudicats, com ara aquells que lluitaven per les primeres places però que, justament, quan es va aturar la lliga no hi eren entre els quatre primers, decideix prendre alguna mesura per impugnar la resolució.

A Tercera Divisió, el Pobla de Mafumet acaba també la lliga i també manté la categoria. Hi haurà un play-off d’ascens amb els quatre primers de cada grup. Aquest serà territorial, en una única seu neutral a la comunitat autònoma i a un partit cada ronda, amb un ascens per grup. El quart classificat jugarà contra el primer i el segon contra el tercer. Els classificats jugaran una final i el guanyador pujarà de categoria.

Accediu al comunicat de la RFEF en aquest enllaç.

Redació