Abelló vol invertir 2,9 milions d’euros en unir Bonavista amb La Móra i Sant Salvador amb El Serrallo

Soterrament del camp de la carretera N-240. Foto: Cedida

Soterrament del camp de la carretera N-240. Foto: Cedida

La connexió entre els barris de la ciutat és la gran preocupació de l’alcaldable Albert Abelló que ha dit que crearan Vials Tarragona, uns vials que permetran anar des del barri més allunyat de Ponent. Bonavista (Buenos Aires), fins al més allunyat de Llevant, Ferran; i des de Sant Salvador al Serrallo, passejant o en bicicleta.
El projecte que presenta la candidatura de CiU consisteix en dos eixos perpendiculars (Nord-Sud i Est-Oest) i consistiria en dos eixos cívics i urbans que es faran realitat amb actuacions als laterals de les calcades actuals

L’eix nord-sud uniria Sant Salvador, Sant Ramón i El Serrallo i consistirà a soterrar el tram de la carretera N-240 des de l’entrada de Sant Salvador fins a la rotonda d’accés a l’entrada de la urbanització de Sant Ramon. Eliminant així la barrera que divideix el barri de Sant Salvador amb Santa Isabel i convertint l’espai en una zona de vianants. Aquest eix tindria una extensió de 5 quilòmetres i el projecte està pressupostat en 1,3 milions d’euros.
El Vial Tarragona també milloraria l’accés a Sant Ramón i al Campus Sescelades, ja que es tracta d’un carril paral·lel de la N-240 que es desviaria per l’Avinguda República Argentina.

L'actuació preveu l'ampliació dels dos ponts del riu Francolí. Foto: Cedida

L’actuació preveu l’ampliació dels dos ponts del riu Francolí. Foto: Cedida

L’eix est-oest uniria de Bonavista a la Móra i connectaria els barris de Ponents amb el centre de Tarragona fins a arribar a les urbanitzacions de Llevant. També s’ha proposat crear un vial paral·lel a la carretera T-11 que s’uniria amb el de la carretera N-340 a l’alçada del barri d’Icomar. Aquest projecte, en canvi, que està pressupostat en 1,6 milions d’euros tindria una extensió de 14 quilòmetres.

La inversió que està pressupostada en 2’9 milions d’euros és segons Albert Abelló “una qüestió estratègica” ja que com ha explicat “Tarragona ha de ser una sola ciutat” perquè considera que ara vivim “en una ciutat fragmentada”. A la presentació també ha assistit Agustí Domenéch, el número 6 de la candidatura de CiU.

 

 

1 comentari

  1. Mare de Déu senyor! no discutiré la idea de “soterrar” la N-240 al seu pas per sant salvador. Tot i que a la imatge no es veu un soterrament sinó un cobriment, que no és el mateix, ni molt menys. Un cop precisat que és un cobriment, em sembla una bona idea cobrir la N-240 a Sant Salvador.

    El que em fa dir “Mare de Déu senyor” és el pressupost esmentat en l’article. 1,3 milions d’euros per cobrir la N-240 al llarg de Sant Salvador. Però què diuen? Amb això no hi ha ni per començar! Un fals túnel, que és el que apareix a la imatge, és una obra d’enginyeria civil molt cara i amb 1,3 milions no es fa ni de conya!

    El senyor Abelló s’ha degut de deixat assessorar pel seu amic arquitecte que té de número 6, qui en deu saber molt de cases unifamiliars però ben poc en sap d’enginyeria civil.

    Reply

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *