.

.

TOTS 21

Albert Abelló

Albert Abelló

El portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha afirmat aquest dijous que si els Jocs Mediterranis 2017 tiren endavant i es porten a terme amb èxit serà gràcies a la Generalitat de Catalunya. “La gestió d’aquest esdeveniment esportiu per part de l’equip de govern socialista no ha estat correcta i, finalment, és la Generalitat la que està salvant els Jocs”, ha manifestat Abelló.

El portaveu de CiU ha recordat que, només l’any passat, l’aportació de la Generalitat per contribuir en el finançament de les despeses operatives per a l’organització dels Jocs 2017 va ser de 553.700 euros, un import que es va fer efectiu gràcies a la contribució de tots els departaments. “Fa pocs dies, la Generalitat ha acordat una altra aportació de 907.500 euros per a les gestions operatives dels Jocs”, ha assenyalat Abelló, que ha destacat que a tots aquests diners s’ha de sumar els més de 13 milions d’euros per al projecte executiu, direcció d’obres i construcció del Palau d’Esports a Campclar. “La Generalitat també ha cedit els terrenys i, mitjançant la URV, es construirà el nou pavelló Sant Jordi”, ha assenyalat el Portaveu de CiU.

“Fins i tot el mateix alcalde Josep Fèlix Ballesteros, tot i que amb la boca petita, ha reconegut el compromís i l’esforç de la Generalitat”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que totes les actuacions emmarcades en la seguretat i la sanitat també van a càrrec del Govern, així com la formació dels voluntaris que es realitza des del Servei d’Ocupació de Catalunya del departament de Treball. El Portaveu de CiU també ha recordat que el projecte educatiu dels Jocs 2017 s’està fent des del departament d’Ensenyament, que la qüestió lingüística s’està portant a terme des del departament de Cultura i que el tema dels afers religiosos (com aglutinar les diferents religions durant la celebració de l’esdeveniment) també va a càrrec de la Generalitat.

“Què és el que està fent l’Ajuntament pels Jocs 2017?”, ha preguntat el Portaveu de CiU, que ha recordat que, per la seva banda, la Diputació de Tarragona aportarà més de 8,6 milions d’euros a instal·lacions dels municipis que acolliran alguna de les disciplines esportives de l’esdeveniment i pagarà part de la piscina olímpica.