TOTS 21

El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, durant la seva visita al SIE de Tarragona. Foto: Eloi Tost

El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha defensat aquest divendres la necessitat de lluitar contra la violència masclista també en temps de pandèmia. El conseller ha posat en valor la tasca dels Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que van seguir funcionant en els mesos de màxim confinament, durant en una visita al SIE de Tarragona, un dels primers quatre que es va posar en marxa al país.

El Homrani també ha apuntat que abans d’acabar l’any es licitarà el projecte d’alberg que s’ha d’ubicar a l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances de la ciutat i que també se signarà l’acord de Govern per permetre la plurianualitat del projecte. La inversió prevista és de 12,2 MEUR i es preveu que les obres comencin l’any que ve.

Sobre el projecte, el conseller ha dit que Infraestructures.cat ha de publicar «en breu» la licitació del «projecte complex». «És una aposta clara com a Departament. Tenim els recursos i ho tirem endavant», ha assenyalat.

En relació a la Comissió de Seguretat i Salut Laboral del Complex Petroquímic de Tarragona, El Homrani ha sortit al pas de les crítiques dels representants dels treballadors, que s’han queixat de la seva poca presència en les negociacions, i ha demanat «posar en valor la feina feta amb els sindicats i l’AEQT», l’Associació Empresarial Química de Tarragona. El conseller ha mantingut que vol tancar l’acord en les properes setmanes i ha afirmat: «necessitem que això se signi i que garanteixi l’espai de concertació».

ACN