.

La directora, Anna M.Bofarull, el director del FIC-CAT, Antonio Barrero, el membre del jurat, Joan Reig i el productor Heiko Kraft. Foto: Tarragona21

La directora, Anna M.Bofarull, el director del FIC-CAT, Antonio Barrero, el membre del jurat, Joan Reig i el productor Heiko Kraft. Foto: Tarragona21

Fer cinema on no hi ha una sala de cinema i fer-ho en català són els reptes que el FIC-CAT ha superat de moment amb nota en les seves set anteriors edicions.

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que es fa a Roda de Berà, arriba amb pressupost reduït de 50.000 euros i amb la targeta de presentació dels més de 5.000 espectadors que van passar per l’últim festival.

La “Sonata per a Violoncel” de la tarragonina, Anna M. Bofarull, obrirà el Festival el pròxim 3 de juny en el qual serà l’estrena a Catalunya del film tarragoní.

Després de rebre una bona crítica a Màlaga, “Sonata per a Violoncel” es projectarà en una sessió on ja s’han exhaurit les entrades i que donarà el tret de sortida al FIC-CAT. La directora, Anna M. Bofarull, ha destacat l’aposta important des de l’organització del Festival per la pel·lícula “ens han estimat molt des del primer dia” ha dit Bofarull.

Cartell de la pel·lícula que obrirà el festival

Cartell de la pel·lícula que obrirà el festival

“Sonata per a Violoncel” no serà però l’única novetat. L’estrena de documentals com; “Projecte Rwanda” de Sergi Cervera o el tarragoní “Miriam” de Lluís Cuartero i del llargmetratge “La Fossa” completen les novetats d’un Festival que inclourà també una nova secció amb “La Pantalla Sitges”. Aquest nou espai projectarà una pel·lícula que s’ha projectat al Festival de Sitges i que es podrà veure a Roda de Berà. “L’altra Frontera” d’André Cruz ha estat la triada.

Aquest acord permetrà també que al pròxim Festival de Sitges hi hagi un espai FIC-CAT on es projecti un film amb l’estil del festival tarragoní.

El FIC-CAT retrà un homenatge a l’actor català, Lluís Homar per la seva trajectòria i la seva implicació amb el cinema fet a casa nostre.

Precisament aquest aspecte és el principal “leit motive” del FIC-CAT que busca un espai de compromís per reivindicar el cinema fet en català.

El director del Festival, Antonio Barrero, ha destacat el fet de ser l’únic Festival de cinema que aposta només per pel·lícules en català. Barrero ha parlat també de les dificultats que això suposa i ha agraït especialment el suport rebut per part de l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte i del president de la Diputació, Josep Poblet.

Tant Compte com Poblet han defensat el compromís del Festival amb la llengua catalana i la bona acollida que ha tingut aquest en les darreres edicions.

A la presentació el membre del jurat i dels Pets, Joan Reig a parlat de “militància” a l’hora de definir la seva participació com a jurat del Festival i del paper que juga el FIC-CAT dins del món del cinema i de la cultura del país.

L’eix central del FIC-CAT serà la interpretació reivindicant la figura de l’intèrpret des de tots els besants.

El Festival en total ha rebut 306 produccions de les quals finalment n’exhibirà 64 i 15 curts. El FIC-CAT repartirà més 9.000 euros en premis

Tots els actes que es faran del 2 al 7 de juny són d’accés lliure i gratuït.

Des de l’organització han assegurat que després del Festival hauran de parlar de quin ha de ser el futur d’aquest a causa de l’espectacular crescuda que ha tingut tot i els problemes econòmics.

El FIC-CAT i el cinema català, amb entrebancs inclosos, segueix lluitant per gaudir de la bona salut que els seus creadors demostren.

Brindis final amb el President de la Diputació, Josep Poblet (segon a l'esquerra)  i l'alcalde de Roda de Berà, Pere Compte (a l'esquerra de Josep Poblet). Foto: Tarragona21

Brindis final amb el President de la Diputació, Josep Poblet (segon a l’esquerra) i l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte (a l’esquerra de Josep Poblet). Foto: Tarragona21

/* JS para menú plegable móvil Divi */