.

.

TOTS 21

Patinets elèctrics de l’empresa Buny disposats en un aparcament per a bicicletes del parc Francolí de Tarragona. Foto: ACN

L’Ajuntament de Tarragona inicia aquesta setmana una nova campanya de sensibilització per tal de recordar les principals normes de conducció dels vehicles de mobilitat personal. Aquesta campanya a més, també es reforçarà amb un seguit d’actuacions de sensibilització i formació a peu de carrer per part de la cooperativa L’Escamot. El conseller de Mobilitat, Xavi Puig ha destacat que «des de l’Ajuntament treballem intensament per oferir alternatives sostenibles de mobilitat segures pels ciutadans. Per això plantegem accions didàctiques que interpel·len directament per als conductors. Un dels aspectes que volem remarcar és la prohibició dels vehicles de mobilitat personal de circular per les voreres, que ja vam incloure en l’ordenança municipal, i que té com a principal objectiu protegir els vianants que son l’element més important».

Durant els propers dies els agents de la Guàrdia Urbana repartiran uns fulls informatius de caràcter molt visual amb el recull de la normativa als conductors patinets i bicicletes, també en lliuraran a establiments relacionats i els ciutadans els podran trobar a dependències municipals. Properament també s’instal·laran unes plaques als aparcaments de patinets amb la mateixa informació.  Aquestes accions s’acompanyaran d’una campanya de difusió digital.

Actuacions a peu de carrer 

Demà dijous es durà a terme una de les actuacions de sensibilització i formació a peu de carrer que està duent a terme la cooperativa L’Escamot en col·laboració amb l’ajuntament a la rambla de Bonavista. Aquestes accions tenen com objectiu oferir formació sobre com circular bé i de manera segura, iniciar a la mecànica de la bicicleta i sensibilitzar sobre els hàbits de mobilitats quotidiana.

A més els formadors també durant a terme una enquesta als assistents per tal de conèixer les necessitats i usos dels conductors de bicicletes i patinets de la ciutat. Divendres es repetirà l’acció a la platja de l’Arrabassada, el proper dijous a la Vall de l’Arrabassada i el divendres 30 a La Mora. L’horari de totes les actuacions és de cinc de la tarda a nou del vespre.

Infraccions

Aquest 2021, fins al 16 de juliol, s’han posat 922 multes a patinets, bicicletes i monopatins. D’aquestes 856 han estat a vehicles de mobilitat personal, 43 a bicicletes, 18 a monopatins i 5 a altres vehicles. Pel que fa al tipus d’infracció la més freqüent és estacionar indegudament o fora de la zona senyalitzada pel VMP de lloguer (388 infraccions), després seguirien circular per la vorera o àrees de vianants (139) i transportar passatgers amb 136 multes.

Pel que fa a l’accidentabilitat s’han registrat 34 accidents, 31 dels quals amb un patinet o més implicats, 3 amb bicicletes i 1 amb un monopatí. D’aquests accidents 6 s’han saldat amb danys materials, i els altres han provocat 24 ferits lleus i 5 greus.

Redacció