TOTS 21

Conxita Esteve, fotografiada aquesta setmana. Foto: Mayo Lorda

Sóc psicòloga en el món de la comunicació, casada i mare del Carlos de 20 anys i la Cristina de 16 anys. Actualment sóc responsable de Comunicació i Relacions Institucionals a BASF, una multinacional alemanya del sector químic, i també coordinadora externa de LaLiga de Futbol Professional, liderant el projecte de LaLiga Genuine Santander (la primera lliga mundial de futbol per persones amb discapacitat intel·lectual). He format part durant cinc anys del Consell d’administració del Nàstic i per motius de conflicte d’interessos vaig deixar aquest càrrec per poder dedicar-me en cos i ànima al projecte.

Què és per tu el lideratge en clau femenina?

Personalment penso que la qüestió no va de lideratge femení amb el plantejament clàssic de substitució dels homes per les dones, sinó en el canvi de mentalitat i comportaments i aquí es on l’home i la dona poden i han de jugar un paper primordial. Hem de pensar en clau de diversitat.

Com està el sector químic?

El sector químic es molt ampli, és a dir, hi tenim molta varietat de tasques i molts percentatges diferents entre homes i dones.

Què diuen les dades de Tarragona quant a empoderament de la dona?

El 31% de les dones es troba en posició de lideratge (global 23%, 22% a Iberia); el 9% de la gent a producció són dones, el 9% a Enginyeria són dones, el 79% en Administració són dones, mentre ho són el 66% en Comunicació. Finalment, el 57% de la gent a Finances i Controlling ho formen dones.

Que hauríem de fer per créixer?

En aquest sentit, la principal tasca de les dones es influir en el nostre entorn per conscienciar de la necessitat i els beneficis de la diversitat, no només quant a diferències de gènere, raça, nacionalitat, sinó com a diferències funcionals, aportar solucions diferents per un mateix problema, diferents perspectives, trencar amb el pensament grupal. Normalitzar la diversitat.

Forma part d’alguna associacio de dones?

Participo en moltes associacions, amb xerrades i jornades, però no pertanyo a cap. Crec importantíssim la participació del home en aquestes associacions. Tal com he dit abans, crec molt important normalitzar la diversitat. Treballar per avançar en el compliment de l’objectiu de desenvolupament sostenible nº 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, que fa referència a la igualtat de gènere i a la paritat.

Mayo Lorda