.

.

TOTS 21

Del 17 al 26 de maig la capital de la Costa Daurada promocionarà els seus establiments de restauració

Del 17 al 26 de maig la capital de la Costa Daurada promocionarà els seus establiments de restauració

Aquest matí, l’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Promoció i Dinamització Empresarial, Comerç, Mercats i Consum, Martina Fourrier, han estat presents a la presentació de la VIII edició del Gastrotour Salou 2019 al restaurant La Pasión, la tapa guanyadora de la passada edició. A l’acte també hi han assistit, Manel Grau, i Francesc Soler, representants de San Miguel, així com Pep Moreno, president de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Salou, i representants de l’Associació Shopping Salou.

Es tracta d’una ruta gastronòmica que destaca per la gran varietat i qualitat de degustacions que s’ofereixen per part del teixit local. Enguany, les dates oficials del Gastrotour seran del 17 al 26 de maig. Per aquesta edició, s’ha tornat a editar tota la informació en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) atès el caràcter turístic del municipi i el creixent interès per la gastronomia local.

Granados ha destacat que les propostes gastronòmiques portades a terme sota el seu mandat volen “donar a conèixer una gastronomia salouenca que cada cop té mes nivell i prestigi” i ha avançat que Salou disposarà “durant gairebé tot l’any” de propostes gastronòmiques en bona mesura gràcies a l’empenta del sector amb la creació recent de l’Associació de Restauradors, que comanda Josep Moreno.

Aquest ha subratllat “l’elevat nivell gastronòmic que any rere any” presenten els restaurants que participen a Gastrotour, que elaboren unes tapes sofisticades que són veritables experiències culinàries.

Com a novetat d’enguany, 6 dels 64 establiments participants, oferiran un menú amb 5 tapes, i un postre, acompanyat de la cervesa Magna de San Miguel. El preu d’aquest menú és 20 euros.

Els més petits també podran gaudir de l’experiència amb la ruta babyTour, dedicada en exclusiva a les degustacions infantils; per tal de permetre fer recorreguts en família i adaptant les tapes a tots els paladars.

Els 64 establiments participants oferiran una àmplia oferta gastronòmica, amb degustacions dolces, salades, per a petits i grans… i sobretot molta varietat de plats que se serviran amb un ‘quinto’ de Cervesa San Miquel, per tan sols 2,50 euros.

Pel que fa als premis, aquest any tots aquelles persones que facin 10 degustacions poden omplir la butlleta de darrere del programa, votar la millor tapa, la tapa més original, i el millor servei , i dipositar-la en les urnes distribuïdes en cadascun dels establiments participants i entraran en el sorteig de diferents premis.

Concurs fotogràfic

A més, també es dura a terme un concurs fotogràfic per xarxes socials obert a tots els veïns, veïnes, i visitants del municipi majors d’edat. Les imatges presentades al sorteig pels participants podran ser utilitzades per l’Ajuntament a les seves xarxes socials institucionals a l’efecte de fer difusió de l’esdeveniment o produir-ne material promocional.

Els participants hauran de realitzar una fotografia en algun dels restaurants o establiments participants en la ruta gastronòmica de Gastrotour 2019, pujar-la al seu compte d’Instagram o perfil de Facebook i etiquetar-la amb el hashtag #ConcursGastrotour2019. Per ser vàlida, la fotografia haurà de retratar una persona o grup de persones menjant una de les tapes de Gastrotour 2019 juntament amb el quinto de cervesa San Miguel.

 Els premis que s’oferiran al sorteig són:

  • 2 entrades a Port Aventura
  • 1 experiència gastronòmica per a dues persones
  • 2 entrades dobles per visitar la fàbrica de San Miguel

Només participaran al sorteig aquelles imatges en les quals aparegui una tapa d’algun dels restaurants participants en l’esdeveniment. No s’acceptaran imatges de tapes d’altres restaurants.

Un any més, l’Associació Shopping Salou col·labora amb el Gastrotour amb el Shopping Tour, que consisteix en que als clients dels establiments associats els hi donaran una bossa prèvia compra.