.

Els clubs volen crear una nova lliga europea que permeti fer un salt qualitatiu. Foto: Real Federación Española de Patinaje

Els dotze clubs de l’EHCA, l’Associació Europea d’Hoquei sobre Patins, i entre els quals n’hi ha quatre de catalans –el Reus Deportiu Virginies, el Barça, el Noia i el Caldes–han renunciat a participar en la Lliga europea. El motiu és que el comitè europeu WSE-RH no ha respectat el preacord de format de dos grups de vuit equips a doble volta que havien preacordat totes les parts. Els clubs volen crear una nova lliga europea que permeti fer un salt qualitatiu, però s’havien avingut aquest curs a participar en la de tota la vida pactant un format evolucionat. Finalment, s’han trobat amb un posicionament contrari, i ara estarien treballant per crear la seva pròpia competició, després de no aconseguir un acord amb l’associació europea.

El sorteig es farà aquest dissabte a Paredes (Portugal) i, teòricament, tan sols inclourà els vuit clubs restants inscrits –el Valongo i el Tomar de Portugal; el Lodi, el Sarzana i el Trissino d’Itàlia; La Vendéenne i el Coutras de França, i el Diessbach de Suïssa– després que el WSE-RH anunciés en un comunicat que havia rebut la renúncia.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */