.

L’actual consellera de Feminismes i Igualtat de la Generalitat, Tània Verge, durant la glossa institucional de la Diada Nacional de Catalunya de 2019. Foto: Ajuntament

La reusenca i consellera de Feminismes i Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, serà la pregonera d’aquesta propera Festa Major de Sant Pere 2021. Ha rebut l’encàrrec de part de l’alcalde, Carles Pellicer; i del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

Nascuda a Reus (1978), és doctora en ciència política i professora agregada al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, universitat on també dirigeix la Unitat d’Igualtat. La seva investigació se centra en els partits polítics i els parlaments, les relacions de poder de gènere en la participació política, i l’adopció i la implementació de les polítiques d’igualtat. És autora de més de quaranta articles acadèmics, una vintena de capítols i dos llibres, a més de comptar amb nombroses publicacions divulgatives (es poden consultar aquí: https://www.upf.edu/web/tania-verge/publicacions)

Té una àmplia experiència en l’elaboració de plans d’igualtat d’institucions i administracions públiques, incloent el Parlament de Catalunya i el Síndic de Greuges. Ha sigut consultora i formadora en gènere de diferents institucions i organitzacions socials i polítiques, incloent el Consell d’Europa i l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (EIGE). Va ser membre de la Sindicatura Electoral de l’1 d’Octubre i participa en diferents col·lectius feministes.

L’Ajuntament de Reus ja va convidar a Tània Verge el setembre de 2019, quan va ser l’encarregada de fer la glossa institucional de la Diada Nacional de Catalunya el dia 11 de setembre.

L’encàrrec s’ha comunicat també a la Junta de Portaveus.

L’accés a l’acte serà limitat per complir els protocols de prevenció i els aforaments establerts, però es podrà seguir en línia a través de reus.cat/endirecte i del canal de Youtube de l’Ajuntament de Reus.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */