.

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

Mémora, a través de la seva Fundació, ha signat aquest divendres amb la Fundación Rosa M. Vivar un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues entitats organitzar accions de formació i divulgació dirigides a persones i famílies que conviuen amb l’Alzheimer i altres col·lectius amb alteracions cognitives, així com per a professionals del sector i la població en general que tingui interès en la prevenció de la memòria i millora de la salut cognitiva.

En l’acte de signatura, que ha tingut lloc a Reus, hi ha intervingut la presidenta de la Fundación Rosa M. Vivar, Margarita Oliva i el director de la Fundació Mémora, Joan Berenguer el qual ha aprofitat l’ocasió per fer lliurament a la Fundació Rosa M. Vivar de un centenar de llibres “Acoloreix la teva memòria”. Es tracta d’un recull de 45 cartells publicitaris per pintar, que van marcar una època i que formen part de la nostra memòria i la nostra vida. El llibre és una eina de treball inclusiva que permet fer un treball intens de reminiscència, reforçat amb un vídeo amb les imatges i cançons de tots aquest anuncis.

La Fundación Rosa M. Vivar lliurarà als professionals del l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp aquest material didàctic per tal que contribueixin positivament al treball de les teràpies d’estimulació cognitives del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

La propera acció de col·laboració de les dues entitats es durà a terme dimarts 25 de maig a les 18 hores amb la xerrada “Consells per fer un bon testament” dins d’un cicle de conferències d’un caire proper i amb un llenguatge entenedor per a tots i totes, que pretenen aportar consells, reflexions i solucions a temes que preocupen a tothom, a mans de professionals experts. Les xerrades son gratuïtes amb inscripció prèvia al web www.frosamariavivar.org , tenen una duració aproximada d’una hora i son en format en directe on-line.

Joan Berenguer, director de la Fundació Mémora, ha subratllat: “Com a organització compromesa amb l’acompanyament a les famílies i el suport als professionals dels àmbits sanitari, social i comunitari estem molt orgullosos d’iniciar aquesta col·laboració amb Fundación Rosa M. Vivar, una entitat molt implicada amb les necessitats socials del territori i gràcies al seu impuls, els malalts d’Alzheimer de Reus i el Camp de Tarragona disposen d’unes noves i avantguardistes instal·lacions al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

Margarita Oliva, presidenta de la Fundación Rosa Maria Vivar, ha destacat la sensibilitat i compromís de la Fundació Mémora per afavorir col·lectius especialment vulnerables i facilitar la difusió i el coneixement d’una gran diversitat de temàtiques que son d’interès per a tothom. Agraïm la seva col·laboració per aportar valor afegit i un component didàctic a la societat.

Sobre Fundació Mémora

Fundació Mémora té la finalitat de proporcionar ajuda a la societat, donant suport i millorant l’atenció a les persones i les famílies en situació de procés final de vida. Els quatre grans eixos d’actuació són sensibilització, investigació i innovació, formació i acció social.

Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris. Realitza més de 50.000 serveis funeraris i 23.000 incineracions i més de 45.000 famílies van ocupar les seves sales de vetlla a Espanya i Portugal. A tot Espanya, el grup gestiona, a través de 1.400 professionals, 139 tanatoris, 33 crematoris i 22 cementiris, oferint servei a nivell local amb solucions nacionals i visió internacional.

Sobre Fundació Rosa Maria Vivar

La Fundación Rosa Maria Vivar és una organització sense ànim de lucre que ha promogut les noves instal·lacions del Centre Terapèutic per l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria, un espai excel·lent i especialitzat en teràpies no farmacològiques per a persones amb Alzheimer i altres trastorns neurocognitius. Actualment, la Fundació està focalitzada en desenvolupar nous projectes socials en l’àmbit de l’Alzheimer i també en col·lectius diversos, per millorar la seva salut cognitiva i la prevenció de trastorns cognitius. Així mateix, la Fundació realitza tasques de sensibilització i divulgació d’aquests àmbits.

Redacció