.

Imatges dels treballs de desbrossat i de l’aspecte final del camí després de la neteja. Fotos: Ajuntament

La Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona està duent a terme tasques de manteniment i adequació al camí d’accés de la urbanització Solimar a la platja Llarga. Amb l’objectiu d’eliminar l’excés de vegetació que envaeix el camí, i en dificulta el pas dels vianants, es realitza la desbrossada de les voreres (amb amplada de 4 metres) i la poda selectiva de l’arbrat a banda i banda del camí. Els treballs inclouen la retirada dels residus sòlids urbans presents en la zona.

Paral·lelament, també s’està treballant en la preservació dels hàbitats litorals de la Bassa Closa, les Salines i la Gran Duna. En aquest cas, l’actuació consisteix en eliminar espècies de flora exòtica invasora com el plomall de la Pampa (Cortaderia selloana) o la canya asiàtica (Arundo donax) que colonitzen aquests singulars espais de la costa tarragonina.

Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, “d’aquesta manera, s’evita la seva expansió al llarg del front litoral que, entre d’altres impactes negatius, pot suposar la desaparició de diverses espècies autòctones d’alt valor i interès natural que, en alguns casos, son catalogades com a flora amenaçada a Catalunya”. 

El pressupost de les actuacions és de 8.500 euros.

Redacció