.

Un cambrer anotant la comanda a uns clients en una terrassa de la plaça de la Font de Tarragona. Foto: ACN

Ciutadans (Cs)  de Tarragona ha enviat un escrit a l’alcalde, Pau Ricomà, en què demana a l’equip de govern que prorrogui l’exempció de la taxa de terrasses més enllà del 30 de setembre. Signat per la consellera Sonia Orts, la missiva afirma que “el sector de l’hostaleria ha estat un dels més castigats durant la crisi sanitària i econòmica que estem patint degut a la pandèmia generada pel covid-19”.

“D’aquesta manera -continua-, s’han anat aplicant mesures per a la reactivació del sector hostaleria i restauració, amb la instal·lació de terrasses, entre d’altres. D’aquesta manera, destaca l’anunci de l’expedient 2020/40/O290, de 7 de maig de 2020, segons el qual l’Ajuntament no cobraria la taxa d’ocupació de terrasses fins el 30 de setembre d’aquest any, amb la declaració de l’exempció en el pagament de la taxa en aplicació de l’ordenança fiscal núm. 15 sobre la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic, durant el 2n i 3r trimestre de l’any en curs”.

Aquesta va ser una mesura “molt important pel sector, però els mateixos afectats reconeixen que és del tot necessari que aquesta mesura s’estengui més en el temps”. És per això que, des del Grup Municipal de Ciutadans, “mitjançant el present escrit, demanem es tingui per declarat d’ interès per la ciutat la reactivació econòmica del sector d’hostaleria i restauració amb la instal·lació de terrasses al domini públic municipal, i es prorrogui la mesura per la qual aquests establiments es troben exempts del pagament de la taxa d’utilització del domini públic, per un termini acordat amb el sector, ja que actualment el mateix és vigent fins al final del mes de setembre, per donar resposta a les continues reivindicacions que venen realitzant des del sector dels hostalers afectats”.

Redacció