.

La presentació de la ruta, activa des del 4 fins al 14 de novembre, ha tingut el Mercat Central com a escenari. Fotos: Tots21

32 establiments prendran part des del 4 fins al 14 de novembre de la recuperada edició del Ganxet Pintxo, després que la pandèmia impedís la celebració de les tres anteriors (primavera i tardor del 2020 i primavera d’enguany). La iniciativa, promoguda des de la Cambra de Comerç de Reus i amb el suport d’Estrella Damm, torna a oferir tapa més cervesa al preu ‘congelat’ de la darrera vegada que es van poder servir, 3,5 euros. El Mercat Central ha acollit aquest matí la revisió de les tapes participants en aquesta edició i la sessió fotogràfica per la confecció de la guia de la ruta. Un exercici que ha estat supervisat per l’Eva Hausmann, xef i assessora i estilista gastronòmica.

Segons explicava el vicepresident de l’ens cameral i coordinador del Ganxet Pintxo des de la primera edició, Jaume Batista, “creiem que 32 establiments és el número ideal per poder gestionar un esdeveniment d’aquestes característiques. I més tenint en compte que hi ha un criteri de qualitat, com demostra la presència d’Eva Hausmann, que ajuda a oferir criteris de qualitat i d’imatge a les tapes”. Batista reconeixia que aquesta retrobada és un ajut més que necessari per a un sector “que ha recollit la idea amb moltes ganes. Necessiten que tot es torni a bellugar després de passar un temps molt difícil. I de fet, el Ganxet Pintxo va néixer ara fa 10 anys ja amb la idea d’ajudar als restauradors en els períodes que menys feina tenien”.

En aquesta línia, el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, assegurava que des de l’equip de govern “celebrem aquesta nova edició. És una oportunitat de dinamitzar el sector” i de desestacionalitzar-lo. Al seu costat la regidora de Promoció, Montse Caelles, deixava constància que, des de la seva àrea, “un dels nostres principals objectius és dinamitzar tots els sectors econòmics de la ciutat. I reprendre el Ganxet Pintxo permet mirar el futur amb il·lusió. Vinc de família d’emprenedors i sé l’esforç que suposa aixecar cada dia la persiana”.

Entre plats, fogons, ganivets i un set pel qual les tapes passaven com si fessin un càsting per a Hollywood s’hi trobava una Hausmann hiperactiva. “Avui estem preparant les fotografies dels participants. Volem tenir un document on es vegi clarament quina és cada referència de cada participant. No estem fent trampa, sinó que hem de veure bé amb la fotografia tots els ingredients que formen part de la tapa de cara al fet que el client entengui què menjarà”. Una feina detallista integrada dins del món del màrqueting que permet fer entrar la tapa per la vista abans d’utilitzar-ne altres sentits. “El que més valoro és la qualitat del producte, més enllà de si t’agrada o no el pebrot, que estan presentant tots els participants. La gent està molt engrescada després de venir d’una temporada molt complicada i tenim ganes de mostrar el què fem a la gent del carrer”, assenyalava.

J.S.