.

El Centre d’Alta Resolució (CAR) ofereix l’opció als pacients d’establir un contacte telefònic previ a les visites, així com fer consultes per videoconferència.

El Centre d’Alta Resolució de Salou (CAR) duu a terme la implantació de les noves tecnologies en el servei als seus pacients. Així, arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, l’ambulatori està potenciant l’atenció telefònica a les persones, així com l’eConsulta i les visites per videoconferència.

La gestió de la pandèmia del coronavirus, que ha estat exitosa, atès que s’han diagnosticat molt pocs casos de la malaltia, ha fet adonar els responsables del CAR que gràcies a la telemedicina es pot arribar a reduir l’espera de dues o tres setmanes, a menys de 48 hores.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que “estem orgullosos dels serveis i l’atenció mèdica que tenim a Salou, perquè està implementant uns nous protocols d’actuació que ajudaran els pacients a ser visitats amb més rapidesa, augmentant, així, la qualitat de vida de les persones i la seva salut”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha elogiat la tasca de l’equip de professionals del CAR de Salou i ha agraït l’atenció, tant mèdica com personal, cap a la ciutadania salouenca, que “pot ser atesa a través de diverses vies amb total seguretat i diligència, tenint en compte les circumstàncies sanitàries i la conjuntura actual”.

Fonts del CAR de Salou han assenyalat que “a les acaballes de la pandèmia no volem tornar al sistema de visites que teníem abans, ja que generaven llargues llistes d’espera per resoldre no ja temes de salut, estrictament, sinó qüestions administratives, expedició de receptes o controls de malalts crònics”. Així, ara s’està treballant un nou format, amb diferents opcions.

Amb la nova forma de treballar, els salouencs i salouenques agafaran més autonomia i més responsabilitat amb el seu estat de salut i el centre podrà programar millor les visites.

El director del CAR, Jesús Vizcaíno, ha afirmat que “la COVID-19 ha donat l’oportunitat al món sanitari i als pacients a reorientar el sistema d’atenció mèdica cap a ells”. Cal dir que Salou té una població jove que domina les noves tecnologies. Així mateix, la gent gran pot usar el telèfon per establir un contacte més directe amb els metges de capçalera o les infermeres.

Si les consultes es poden solucionar a través del telèfon o de mitjans telemàtics, tant l’ambulatori com el pacient queden ràpidament alliberats. L’objectiu a curt termini és que aquest s’habituï a solucionar les seves qüestions sanitàries des de casa, a través de “La meva salut” o també via correu electrònic.

Cal dir, així mateix, que la compra dels medicaments receptats no requerirà la presentació de cap recepta en paper, ja que les farmàcies mantindran el sistema de dispensació iniciat des de la pandèmia.

Tanmateix, si qualsevol persona presenta una urgència sanitària, sempre pot acudir directament a urgències, on l’atendrà l’equip sanitari que estigui de guàrdia.

/* JS para menú plegable móvil Divi */