.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarà en el ple que tindrà lloc aquest divendres a les 20 hores a la Casa Consistorial de la localitat, una moció sobre el control de la qualitat de l’aire. Concretament, els Comuns proposen que l’executiu “contacti amb l’Ajuntament de Tarragona per comunicar l’interès del municipi de Vila-seca en conèixer i seguir els resultats dels estudis que es duguin a terme sobre la qualitat de l’aire, per analitzar la possibilitat de sumar-se al mateix o promoure altres línies d’investigació”.

Durant la darrera reunió de la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, celebrada a Vila-seca el passat mes d’octubre, representants de l’Ajuntament de Tarragona van posar en coneixement la intenció d’elaborar un estudi independent de la qualitat de l’aire de forma coordinada amb altres administracions i municipis de la zona, especialment els limítrofs als polígons Nord i Sud, entre els quals hi ha el municipi de Vila-seca. Des de la Generalitat han considerat positiu la realització d’aquest estudi, tot recomanant que es dugui a terme aprofitant les dades que ja desprenen els estudis actuals.

Des de Vila-seca en Comú consideren que la iniciativa impulsada pel municipi de Tarragona “es una bona oportunitat per millorar el control de la qualitat de l’aire a la nostra demarcació”. Per tant, consideren “imprescindible aprofundir en les intencions del executiu tarragoní per decidir si ens interessa sumar-nos a aquesta iniciativa o bé implementar altres accions”.

La formació encapçalada per Mario Téllez va presentar l’any 2015 una moció, amb el suport de la Plataforma Cel Net, per elaborar un estudi independent de la qualitat de l’aire. En aquella ocasió la iniciativa no va prosperar, com a conseqüència dels vots en contra de la majoria absoluta de Convergència i Unió, liderada per Josep Poblet. C’s, PSC, Decidim i PP sí que van donar suport a la iniciativa.